P.S. u Vijesti

Mrežni katalog NSK-a privremeno neće raditi zbog nadogradnje sustava: Evo kada i koliko dugo

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu ima bitnu obavijest za studente i druge korisnike.

24. Siječnja 2024 11:22
Učenje u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu

Učenje u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu Foto: Ustupljena fotografija/L.Z./MojFaks

Mrežni katalog Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu bit će privremeno nedostupan za korištenje.

Kako objavljuju na službenim stranicama Nacionalne i sveučilišne knjižnice, na dan 23. siječnja u 22 sata, „ažuriraju se produkcijski poslužitelji i klijenti integriranog knjižničnog sustava s najnovijim sigurnosnim značajkama i posljednjim nadogradnjama“.

Samim time, mrežni katalog sa stručnim, znanstvenim i drugim člancima te akademskim radovima neće biti dostupan studentima na korištenje. No, dobre vijesti su što će ova ažuriranja i nadogradnje trajati kratko. Previđeno vrijeme unutar kojeg će katalog biti nedostupan je otprilike 60 minuta, što znači da već poslije 23 sata, mrežni će katalog biti dostupan studentima na korištenje.

Za one koji pišu seminare, diplomske ili završne radove, pa im je baš u tom periodu potreban mrežni katalog za istraživanje i pronalaženje literature, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu ponudila je alternativu.

Literatura dostupna u drugom sustavu

Naime, svi će materijali odnosno fond NSK-a i knjižnica članica integriranog knjižničnog sustava biti dostupni u Hrvatskom nacionalnom skupnom katalogu koji može poslužiti kao privremena zamjena dok mrežni katalog NSK-a ne proradi. U svakom slučaju, mole sve za strpljenje i razumijevanje tijekom rješavanja ovih tehničkih nadogradnji.

Još vijesti