M. P. u Vijesti

Stipendija za one slabog imovinskog statusa pala u ruke sina utjecajnog bogataša iz Tomislavgrada

Otac se ispričao i vratio novac hrvatskom ministarstvu.

6. srpnja 2023 20:19
Državna stipendija došla u krive ruke

Državna stipendija došla u krive ruke Foto: Canva

Stipendija za studente slabijeg socio-ekonomskog statusa trebala biti namijenjena onima kojima je to stvarno potrebno, ali situacija iz BIH pokazuje da to baš i nije uvijek tako.

Naime, hrvatski je državni proračun bio umanjen za 1800 eura koji je u ratama od početka akademske godine bio isplaćivan 21-godišnjem Tomislavu Kovačeviću, studentu Fakulteta prometnih znanosti, prijavljenom kao socijalni slučaj u Hrvatskoj. Tako je Tomislav, inače vlasnik dvojnog, hrvatsko-bosanskohercegovačkog državljanstva u Hrvatskoj primao stipendiju za studente slabijega socijalno-ekonomskog statusa, a istovremeno u Tomislavgradu član je dobrostojeće poduzetničke obitelji. 

Novinari portala Hercegovina.info kontaktirali su oca, Ivana Kovačevića, da objasni kako se to dogodilo, a njegov odgovor bio je: „Ne zanima me“. Nakon objave istraživačkog teksta, novinarima su se otvorenim pismom obratili iz kompanije „Ćićko Commerce“ – čiji je direktor otac mladog studenta Tomislava.

Otac Ivan javno se ispričao Otac Ivan javno se ispričao Foto: Hercegovina.info/Screenshot

Ivan Kovačević u pismu je objasnio cijelu situaciju i naglasio da se sin Tomislav prijavio za stipendiju bez njegovog znanja. Dodao je da nitko drugi iz obitelji nije znao za spornu prijavu, a nakon saznanja stupio je u kontakt s Ministarstvom znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i odlučio vratiti sav isplaćeni novac, stoji na hercegovina.info.

 

Još vijesti