V.F. u Vijesti

Studentski zbor iskritizirali zbog organiziranja putovanja u Beograd: Poručili da neće odgoditi putovanje

Posjet je edukativnog karaktera.

13. veljače 2024 11:50
Beograd

Beograd Foto: Canva

Studentski zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu se očitovao nakon negativnih komentara koji su im upućeni jer su najavili organizirani put u Beograd. Naime, prije svega nekoliko dana, Studentski zbor je najavio studijsko putovanje u Beograd i posjet Pravnom fakultetu u Beogradu koji će se održati od 15. ožujka do 17. ožujka 2024. godine.

Ipak, suočili su se s mnogim negativnim reakcijama i kritikama. Zbog toga su objavili priopćenje u kojem su objasnili razlog organiziranja putovanja u Beograd pri čemu su napomenuli da ga neće odgoditi.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Studentski zbor PFZG (@szpfzg)

 

„Studijsko putovanje zamišljeno je kao institucionalni posjet s edukativnim karakterom koji organizira Studentski zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu na svoju ruku u svrhu jačeg povezivanja studenata srodnih fakulteta. Ističemo da je isto putovanje i posjeta već bila uspješno održana prije 4 godine te se samo nastavlja u svrhu njegovanja odnosa dvaju fakulteta“, rekli su iz Studentskog zbora Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Putovanje je u edukativne svrhe

Istaknuli su da studenti Pravnog fakulteta redovito organiziraju studijska i druga putovanja s ciljem razmjene iskustava, stjecanja novih znanja i uvida na koji način pravnu struku grade studenti iz drugih država.

„To je prvenstveni i jedini cilj studijskog putovanja u Beograd kojeg pojedinci posljednjih dana pokušavaju zloupotrijebiti u jeftine političke svrhe, zaboravljajući pritom da smo mi studenti, a ne političari. Pozicija nam i nije baš ista“, kažu te dodaju da smatraju da se oštrica prema njima okreće pred izbore i da su zbog toga podvrgnuti prijetnjama, pritiscima i linču zbog nečega što bi u suvremenom demokratskom društvu trebalo biti normalno.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Studentski zbor PFZG (@szpfzg)

 

Pozvali su i nadležne institucije da se pobrinu za govor mržnje koji je upućen članovima Studentskog zbora. Podsjetili su i da je upravo Studentski zbor u studenom 2023. godine organizirano sudjelovao u Koloni sjećanja u Vukovaru.

„Ovim putem se obraćamo kao službeni organizatori putovanja i konstatiramo sljedeće – studijsko putovanje u Beograd nastavit će se prema predviđenom programu te u predviđeno vrijeme. Nećemo dati da određeni ljudi i mediji poremete tijek organizacije i prije svega želju studenata“, zaključili su.

Još vijesti