P.S. u Vijesti

Ubijena tri studenta na američkom sveučilištu: Ova djevojka se u domskoj sobi skrivala gotovo 4 sata

Napadač je pucao u leđa studenata usred predavanja.

16. veljače 2023 10:48
Ubijeno je troje, a ozlijeđeno petero studenata.

Ubijeno je troje, a ozlijeđeno petero studenata. Foto: Lightspring/Shutterstock

Američki zakoni dopuštaju slobodno korištenje i kupovanje vatrenog oružja. Regulativa je to koju mnogi ne odobravaju, a upravo zbog nje cijeli svijet gotovo na tjednoj razini svjedoči vijestima masovne pucnjave na američkom tlu.

Upravo to ponovno se dogodilo početkom ovog tjedna unutar studentskog kampusa Michigan gdje se nalazi i Sveučilište u Michiganu u SAD-u. Napadač je ubio čak troje studenata, a njih petero završilo je s težim tjelesnim ozljedama.

Napadač preminuo

Kako navodi CNN, napadač je planirao napasti i dvije škole u New Jerseyju, s obzirom na to da su mu tu prijetnju pronašli napisanu na papiriću u njegovom džepu. Počinitelj je na kraju pronađen mrtav, a preminuo je zbog rane od vatrenog oružja koju je nanio sam sebi. Studenti su i dalje u šoku te prepričavaju kako su izgledali stravični trenuci napada.

„Ubojica je otvorio stražnja vrata učionice i počeo pucati u leđa mojih kolega, ranivši ih. Mislio sam da ću umrijeti“, rekao je jedan od studenata Michiganskog Sveučilišta.

Studentica se skrivala u domskoj sobi

Osim studenata koji su bili na nastavi, identičan strah prolazili su oni koji su u to vrijeme bili u svojim domskim sobama, u sklopu kampusa. Jedna od njih je i ova studentica koja je čula pucnjeve te je iskoristila gotovo sav namještaj u svojoj sobi kako bi blokirala vrata i obranila se od počinitelja.

@pinkglossierhoodie

thinking about the victims & everyone involved. the violence needs to end. i will never feel the same way on my campus ever again. we will heal together.

♬ original sound - lol

„Ja sam studentica Sveučilišta u Michiganu i ovako sam provela zadnja četiri sata svojeg života“, napisala je u TikTok videu kojeg je objavila. Uz to, dodaje kako ovakva vrsta nasilja treba prestati, a i da se nikada više neće osjećati sigurno na Michiganskom kampusu.

Gotovo 70 masovnih pucnjava u ovoj godini

Nitko još uvijek ne zna zašto je ubojica odlučio napasti i ubiti studente njihova Sveučilišta. No, mnogi misle kako su ovakve situacije česte na američkom tlu zbog zakona koji dopušta uporabu i kupovinu vatrenog oružja.

Kako piše CNN, ovaj napad obilježio je već 67. masovnu pucnjavu na području SAD-a u 2023. godini, prema podacima iz njihove Arhive oružanog nasilja. Što znači da su imali više masovnih pucnjava, nego što je 2023. godina do sada imala dana.

izvor: edition.cnn.com
 

Još vijesti