L.B. u Vijesti

Uz MUP-ovu aplikaciju izbjegnite gužve za dokumente: Studentima jednostavna za korištenje

MUP je predstavio Redomat - aplikaciju za online rezervaciju određenih usluga.

21. srpnja 2022 14:06
Nikad lakše do određenih usluga...

Nikad lakše do određenih usluga... Foto: Jure Divich via Shutterstock

Ministarstvo unutarnjih poslova predstavilo je aplikaciju Redomat pomoći koje možete online, na lakši i brži način, zatražiti nekoliko usluga.

vezano Mladi TikToker posjetio je i policijski poligon... Karijera Policija na TikToku poziva mlade da im se pridruže: 'Predivno je pomagati drugima i biti tu za narod'

Aplikaciji možete pristupiti ovdje, nakon čega ćete u izborniku odabrati lokaciju na kojoj želite podići ili izraditi pojedini dokument. Zatim je potrebno kliknuti na opciju "Rezervacija rednog broja" koja vam garantira slobodu da radite što god morate ili želite, dok ne dođete na red.

Nikad lakše do potvrde o boravištu

Za apliciranje za uslugu e-Putovnice, e-Vozačke ili e-Boravišta, posebno bitne studentima, potrebno vam je i sredstvo prijave u sustav, što je studentima već osigurano.

"Za korištenje elektroničkih usluga u sustavu e-Građani potrebno je posjedovati jednu od vjerodajnica (sredstvo prijave u sustav). Ako imate elektroničku osobnu iskaznicu (eOI), korisnik ste internet bankarstva pojedinih banaka, elektroničkih servisa, student, djelatnik visokog učilišta ili djelatnik u zdravstvu, već posjedujete vjerodajnicu", napominju iz MUP-a.

vezano Slika nije pronađena Karijera Policija zapošljava 'bobije': Prednost imaju studenti s vozačkom dozvolom i znanjem stranih jezika

Klikom na opciju rezervacije potrebno je odabrati uslugu, datum i termin uz potvrdu standardne sigurnosne provjere.

Nakon toga je u rezerviranom terminu potrebno doći u policiju. Ako korisnik ne može doći u rezervirani termin, dužan ga je otkazati.

Još vijesti