Vodič za brucoše

7 razloga zašto bi svaki student trebao upisati tečaj slikanja

MojFaks | Nakon predavanja, 15.03.2016.7 razloga zašto bi svaki student trebao upisati tečaj slikanja

Biti savjestan student posvećen svome studju je težak posao, stoga je prijeko potrebno da se s vremena na vrijeme pozabavimo nečime što nas opušta, odmara i zabavlja.

Zašto se ne okušati u nekom vidu umjetničkog stvaranja?

Tečaj slikanja, kiparenja, crtanja ili bilo kojeg drugog načina umjetničkog stvaranja dozvoljava ti da izraziš sve svoje osobine, ma kako čudne, smiješne i neozbiljne one bile.

Evo zašto bi svaki student morao otići na barem jednu umjetničku radionicu tijekom studija.


Opustit će te i riješiti nagomilanog stresaTreba li tu dodatno pojašnjavati? Svaki profesor od nas ima velika očekivanja jer za njega postoji samo njegov kolegij i nijedan drugi. I tako godišnje i po više od deset njih! Umjetničke radionice i tečajevi opustit će te, dati ti priliku da iskušaš nešto novo i otkriješ o sebi nešto što nisi znao/la.

Naučit ćeš novu vještinuNećeš možda postati novi Picasso ni Meštrović, ali svakako ćeš naučiti nešto novo i drugačije Do kraja semestra stvorit ćeš svoje osobno, maleno, prvo remek-djelo kojim ćeš se ponositi ma kako izgledalo.

Upoznat ćeš barem jednu sexy osobuOvakvi tečajevi najčešće privlače strastvene, neobične, ekspresivne i zanimljive ljude među kojima ćeš sigurno upoznati nekoliko njih s kojima ćeš 'kliknuti' i na mentalnom ili emocionalnom nivou.

Sklopit ćeš prijateljstva s ljudima koje inače nikada ne bi sreo/laKoje su šanse da bi upoznao/la takve ljude na svom fakultetu, pogotovo ako studiraš nešto 'praktično' ili 'prirodnoznanstveno'? Umjetnici su senziblini, strastveni i otvoreni ljudi u koje se lako zaljubiti i s kojima ti nikad neće biti dosadno.

Možeš se slobodno izrazitiNa umjetničkim tečajevima i radionicama poželjno je da se izražavaš što slobodnije možeš. Naučit ćeš kako emocije pretvoriti u umjetničko djelo kojim ćeš se ponoviti. Ovo je odlična prilika da naučiš nešto o sebi jer ćeš morati posegnuti duboko u sebe da izvučeš svu potrebnu kreativnost i emocije koje iz nje proizlaze.

"Upregnut" ćeš svoju kreativnost nekoliko puta tjednoŠokirat će te kad uvidiš koliko rijetko imamo priliku koristiti kreativnu stranu našeg uma u standardnom studentskom životu što je baš tužno. Tijekom tečaja imat ćeš priliku aktivirati svoju kreativnost svaki put kad se nađe tvoja grupa, a možda i češće ako ćeš odrađivati neku "zadaću" kod kuće. Ovo će pozitivno utjecati na tvoje raspoloženje pa se nemoj iznenaditi ako nastaviš sa slikanjem/kiparenjem/crtanjem čak i kad tečaj završi.

Zabavno jeA ovo je i najvažnije! Toliko je toga obaveznog, zamornog i sumornog u standardnom kurikulumu da nam svima treba neki zabavni i kreativni "ispušni ventil". Odabrati možeš među raznim tečajevima, radionicama i sličnim programima koji su krojeni baš za svakoga.

Zato rezerviraj svoje mjesto već danas!

L.B./izvor: College Candy
foto: Pixabay


umjetnostumjetničke radionicelikovno stvaranjeslikarstvokreativnoststudenti


Prati nas na Instagramu!