Mojfaks.hr u Vijesti

10 kreativnih božićnih ukrasa za malene stanove i sobe

Maleni stančić ili studentska sobica ne moraju te ograničavati kad je božićno ukrašavanje u pitanju! Postoje kreativne ideje kojima ćeš unijeti dašak Božića i zime u svoj prostor, bez da ga dodatno zakrčiš i smanjiš ionako skroman životni prostor.

1. prosinca 2015 14:34
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Iskoristi zidove, prozore i strop kao odlična mjesta po kojima i na kojima možeš dekorirati. Evo nekoliko super ideja kako razveseliti sobu, sebe i sve koje pozoveš na druženje u božićnome duhu!

Božićno drvce od ljepljive trake


foto: Pinterest

Ne mislimo ovdje na selotejp, bar ne na onaj obični, nego na ukrasne samoljepljive trake koje možeš kupiti u svakoj bolje opremljenoj papirnici, Narodnim novinama, knjižarama i hobby shopovima.
Dolaze u svim bojama i dezenima tako da možeš birati po vlastitome guštu, a što je najvažnije - lako se skidaju i ne ostavljaju ružne tragove kao selotejp. Osim toga, nećeš ubiti drvce samo za potrebe kićenja i blagdana - što je dodatni plus!

Božićno drvce od maramica ili salveta


foto: Pinterest

Ovo će ti oduzeti više slobodnog vremena i zahtijevat će više preciznosti i strpljenja, ali rezultat je fenomenalan. Upozorenje: ako imaš mačku, možda se nećenajbolje slagati s ovakvim drvcem.

Božićni miris


foto: Pinterest

Najlakši način da ispuniš svoj dom blagdanskim raspoloženjem je mirisna esencija! Ovaj brzi i jednostavni recept začas će tvoj dom pretvoriti u božićnu bajku (iako možeš posegnuti i za jeftinijom varijantom – kuhanim vinom).

Zamrznuti ukrasi za prozor


foto: Pinterest

Zamrznuti prozori osigurat će ti dojam bijelog Božića čak i ako snijeg ne padne na vrijeme. Ove su pahulje prekrasne, a uz pomoć ovog DIY trika moći ćeš ih napraviti sam/a. Pripazi samo hoćeš li imati problema zbog lijepljenja ukrasa po prozorima sa stanodavcima ili upravom doma.

Svijeća s cimetom


foto: Pinterest

Ove DIY svijeće još su jedan super način da tvoj stan ili tvoja soba zamirišu po praznicima! Svijeća mora biti dovoljno malena da ne zauzima puno prostora (izbjegavaj XXL svijeće iz velikih trgovina namještajem), no opet ne premalena da ne izgori već prvi dan.

Božićna svjetla


foto: Pinterest

Neka ti ovakve lampice osvijetle prostor! Okruži prozor ili ih objesi s karniše ili zida za efekt božićne bajke. Možeš otići korak dalje i od lampica pokušati oblikovati pahuljice!

Božićno drvce od češera


foto: Pinterest

Kad smo već kod božićnih jelki, najčešće su ogromne i ne stanu čak ni u prosječne stanove. Ovi češeri odličan su način da ih zamijeniš na minimalistički način: napravi ih nekoliko i postavi u sve prostorije (čak i kupaonicu) ili na više mjesta po sobi.

Patuljak noge na stolicama


foto: Pinterest

Neka i tvoj stol izgleda kao da je pobjegao iz nekog božićnog filma s ovim jednostavnim ukrasima! Ovaj dio kuće gotovo nitko ne ukrašava pa će tvoja soba svakako biti unikatna – dovoljno je samo da tvoje stolice dobiju noge.

Vrata snjegović


foto: Pinterest

Ovo je genijalna ideja koja gotovo ništa ne košta niti zauzima mjesto! Iskoristi samoljepljive vrpce koje se lako skidaju (izolir traka, pik traka, građevinska traka, ali i ukrasna ih hobby dućana) i ukrasi frižider ili bilo koja druga vrata u stanu ili sobi. Probudi kjreativnog genija u sebi i oblikuj Rudolfa, snjegovića ili Djeda Božićnjaka.

Lizalice sobovi


foto: Pinterest

Ako sve drugo propadne, nitko neće odoljeti ovim lizalicama s malenim dodacima koji će ih pretvoriti u vrijedne sobove koji Djedicu vuku po čitavome svijetu.

L.B./izvor i foto: Pinterest

Još vijesti