Mojfaks.hr u Vijesti

11 razloga zašto se trebaš zaljubiti u knjiškog moljca

S nosom duboko u knjizi i članskim iskaznicama svih knjižnica u gradu, ljubiteljica knjiga i čitanja je svijet za sebe. Evo zašto bi se trebaola zaljubiti u osobu koja obožava čitati!

1. veljače 2016 16:49
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Iako ti se na prvu može učiniti da je osoba zadubljena u knjigu, s malenom olovkom u ruci, nepristupačna i u nekom svom svijetu, istina je da je najvjerojatnije beznadni romantik/čarka koji/a žudi za time da svoj život pretvori u scenarij omiljene knjige.

Kad se upustiš u vezu s osobom koja voli čitati, izlazit ćeš s osobom koja je upoznata  sdrugim kulturama, koja je putovala kroz vrijeme, rješavala zakučasta ubojstva i još mnogo, mnogo toga!



Vjeruj nam, isplatit će ti se, a evo i zašto!

* Žudi za avanturom
Knjiški moljac neprestano žudi za novim avanturama – bilo u stvarnom životu bilo u knjigama. Voli čitati o mjestima koja bi rado posjetio/la i neće prezati ni pred čime da to i ostvari.

* Vodi prave razgovore, ne čavrlja



U njegovom/njenom umu caruju priče o ljubavi, životu i smrti, teorijama i sličnim stvarima pa će vjerojatno željeti pričati o svim tm stvarima, a ne o vremenu ili frizurama i šminki.

* Strpljiv/a je
Čitaoci se ne predaju lako! Ako imaju nerve pročitati roman od korica do korica, sigurno neće odustati na prvi znak problema ili tvojih mana.

* Nikada ne želi prestati učiti



Strastveni čitači također su i strastveni učenici koji žele učiti cijelog svog žiovota. Nikad neće prestati tražiti mudrost i znanje, a tebe će poučiti mnogim stvarima za koje nisi znao/la ni da postoje.

* Odlično se izražava

Čitanje obogaćuje tvoj vokabular stoga se osobe koje puno čitaju lijepo izražavaju što je odlična stvar kad ga/ju poželiš povesti kući i upoznati s roditeljima. S druge strane, ako se poželiš svađati s njim/njom – očekuj poraz!

* Cijene malene, romantične geste



Istina je – maleni poklončići i znakovi pažnje odgovaraju svima, ali knjiški moljci znat će cijeniti svaku i najmanju romantičnu gestu s tvoje strane.

* Nema problema u tome da ostanete kod kuće
Knjigoljubac voli izlaziti, ali neće imati problema s time da ostanete kod kuće i razgovarate o svemu i svačemu!

* Možda se neće složiti s tobom, ali će te uvijek poslušati



Knjigoljupci su majstori slušanja tuđih stajališta i mišljenja i istovremenog zadržavanja vlastitih stavova. Knjiški moljci se ne svađaju već vode logičke rasprave s ciljem rješavanja problema. Neće potpuno odbaciti tvoje ideje, ali će ti ukazati zašto misli da su pogrešne ili nedorađene.

* Lako ćeš mu/joj odabrati poklon
Savršen poklon za svakog knjigoljupca je – knjiga! S time nikad nećeš pogriješiti, a ako ga/ju odvedeš na dejt u knjižaru – za razliku od ostalih osoba – on/a će biti oduševljen/a!

* I tebe će pretvoriti u strastvenog/u čitaoca/čitateljicu



Bez obzira hoće li inzistirati da pročitaš knjigu koju trenutno čita ili će te zanimati u što se to toliko on/a zadubila – polako, ali sigurno i ti ćeš zavoljeti čitanje koliko i on/a.

* Svoj život pretvorit će u priču, a ti ćeš biti glavni lik u njoj
Ljubitelji knjige stalno traže glavni lik svoje životne priče kojem će posvetiti svu svoju pažnju i realizirati zamišljeni scenarij sa svim elementima avanture, romanse i komedije. Tko to želi propustiti?

L.B./izvor: Her Campus
foto: Pixabay

Još vijesti