Mojfaks.hr u Vijesti

800 studenata ni pandemija nije spriječila da dođu na faks u Hrvatsku: 'Nema policijskog sata, osjećamo se slobodnije'

Unatoč koronavirusu, i ove godine u Hrvatsku stižu stotine mladih na fakultet. Program za razmjenu studenata malo se promijenio, ali mladi svejedno stižu i ne smetaju im ni virus ni pandemija.

11. ožujka 2021 15:04
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Umjesto u klubu, na domjenku! Strane studente ni pandemija nije spriječila da dođu u Hrvatsku, piše Dnevnik.hr.


...Riječki student u 'srcu pandemije'! Otišao u Španjolsku pa se razočarao: 'U usporedbi s hrvatskim fakultetima jedna stvar je katastrofa...'...


"Nema policijskog sata ni zatvaranja. Osjećamo se slobodnije, a i studiranje je drugačije nego doma", kazala je studentica iz Francuske Lorena Debieuvre. Primio ih je francuski veleposlanik u Hrvatskoj, a ovo im je jedan od rijetkih izlazaka.


800 stranih studenata stiže u Hrvatsku


Život ne može stati, mladi moraju ići dalje, a čini se da i idu. Prema podacima Agencije za mobilnost, u Hrvatskoj je na ljetni semestar putem Erasmus plus programa ove godine najavljeno gotovo osamsto studenata. Manje je to nego u istom razdoblju prije pandemije u 2019. godini, ali ne previše. Tada ih je bilo malo više od tisuću.


...Kad roditelji pitaju: 'Da nema taj tvoj koronu?' Jesu li Erasmusovci postali najnepoželjniji cimeri među studentima?...


Studiranje ide, no, poštuju se i mjere, pa to malo komplicira proces. "Oni moraju proći ovaj standardni proces, znači proći kroz karantenu. Oni su u domu, ali dio nastave je organiziran i uživo, dio online. Pokušavamo postići ravnotežu", rekao je koordinator programa Erasmus Josip Horvat.


...'Upecali' smo Talijanku koja studira u Zagrebu: Tvrdi da su kolege super prema njoj, ali postoji jedan drugi problem...


Mladi su je studenti postigli, došli su po nova znanja, otputovali su od kuće, i to kad se na putovanje rijetko tko odluči.


Više pogledajte ovdje.

Još vijesti