Vodič za brucoše

SC ulazi u 21. stoljeće! Pametna iksica postaje stvarnost: Bezgotovinsko plaćanje u menzi, e-wallet, aplikacija...

MojFaks | Vijesti, 11.12.2020., Autor: Anja Z. SC ulazi u 21. stoljeće! Pametna iksica postaje stvarnost: Bezgotovinsko plaćanje u menzi, e-wallet, aplikacija...

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu objavio je veliku novost vezanu za rad menzi.

Studenti su zahvalni na postojanju i radu menzi, jer da njih nema, gdje bismo po tako povoljnoj cijeni svakoga dana pojeli topli, raznolik obrok? Međutim, neke stvari već godinama se pokušavaju unaprijediti kako bi se poboljšala čitava usluga, poput uvođenja beskontaktnog plaćanja. Kako obavještava Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, dogodio se "mali korak za SC, velik za studente"

Naime, od sljedećeg tjedna kreće pilot projekt "pametne iksice" u brzoj liniji u Savskoj, koji će trajati do kraja mjeseca siječnja sljedeće godine čime započinje priča o digitalizaciji sustava.

A kako će sve izgledati?


"Student će imati mobilnu aplikaciju putem koje će prisloniti svoj mobilni uređaj na skener pokraj blagajne, gdje će automatizmom povući subvencionirani iznos i preostali iznos potreban za platiti s e-walleta. Student će prebacivati novce na e-wallet s transakcijskog računa, bit će moguća nadoplata novčanicama na kioscima Tiska, mogućnost međusobnog prebacivanja novca među kolegama i prebacivanje sredstava s e-walleta na transakcijski račun", poručuju iz Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.  


🔥[MALI KORAK ZA SC, VELIK ZA STUDENTE]🙌🏼 Dragi naši, Od sljedećeg tjedna kreće pilot projekt pametne iksice u brzoj...

Posted by Studentski Zbor Sveučilišta U Zagrebu on Thursday, December 10, 2020


S obzirom epidemiološku situaciju s koronavirusom i preporuke o izbjegavanju gužvu i gotovinskom plaćanju, radi sprječavanja širenja zaraze, ova novost dolazi u pravo vrijeme.

foto: MojFaks/V.S.


studentimenzapametna iksicaStudentski zbor Sveučilišta u Zagrebu


Prati nas na Instagramu!