Anja Z u Vijesti

Blagdanski poklon studentima: Od 1.siječnja vožnja vlakom do mjesta studiranja je BESPLATNA!

Kao što je najavljeno prije dva mjeseca, Osječko-baranjska županija uvodi novu ponudu za studente.

23. prosinca 2020 11:59
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić i predsjednik Uprave HŽ-Putnički prijevoz Željko Ukić u utorak su potpisali ugovor o sufinanciranju troškova javnog prijevoza vlakom redovitih studenata s prebivalištem na području te županije. Tako će sada Županija u potpunosti financirati prijevoz studenata koji imaju prebivalište na području županije. Do sada je ta subvencija iznosila 25%.  


...Jedina županija koja 100% financira prijevoz studentima: Besplatna vožnja vlakom od idućeg ponedjeljka...


"Na temelju ugovora Županija će od 1. siječnja 2021. godine u potpunosti financirati troškove prijevoza redovitim studentima za mjesečne karte za 2. razred redovitih vlakova. U cijenu je uračunat popust HŽ-Putničkog prijevoza od 50 posto. Županija će sufinancirati i troškove pojedinačne karte redovitim studentima u iznosu 50 posto od redovite cijene od mjesta prebivališta do mjesta školovanja, a za sufinanciranje troškova pojedinačne karte polazno i/ili odredišno mjesto mora biti na području Županije. HŽ-Putnički prijevoz će i tim studentima odobriti popust od 50 posto", priopćili su iz Županije.  


...Dobre vijesti za studente još jedne županije: Uskoro vlakom do mjesta studiranja i to potpuno BESPLATNO!...


Cijena prijevoza vlakom za studente koji kupuju mjesečnu kartu i za one koji kupuju pojedinačnu kartu bit će besplatna od 1. siječnja jer Županija u suradnji s HŽ-Putničkim prijevozom u potpunosti financira kartu. Za tu namjenu u županijskom proračunu osigurano je 300 tisuća kuna.


...Ću-ću! Hrvatskom odsad vozi \'studentski vlak\': Od metropole do ovog grada za manje od 4 sata...


"Nadam se da će ova mjera olakšati studiranje. Također se nadam da će studenti po završetku studija implementirati svoja znanja i kreirati bolju i kvalitetniju budućnost hrvatskog istoka i ove županije", rekao je Anušić. Ukić je naglasio kako je HŽ-ov projekt sufinanciranja prijevoza studenata najbolje implementiran upravo u toj županiji. Dodao je kako je sastavni dio tog projekta studentski vlak koji petkom vozi iz Zagreba u Osijek, a nedjeljom u obrnutom smjeru.

"Ta linija traje dva mjeseca i, unatoč koronakrizi, izuzetno je dobro popunjena", ustvrdio je Ukić.


izvor:Hina

Još vijesti