Anja Z u Vijesti

Nulti pacijent pronađen mrtav: Britanski student preminuo godinu dana nakon zaraze koronom

Tijelo 26-godišnjeg studenta pronašli su prijatelji u njegovoj sobi.

5. veljače 2021 15:06
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Connor Ellis Reed (26) pronađen je mrtav u listopadu 2020. Reed se zarazio koronom u studenom 2019. dok je boravio i radio u Wuhanu. Smatra se da je prvi Britanac koji se zarazio koronom.


...Zadnje trenutke provela sa studentima: Profesorica bolovala od korone, preminula tijekom online predavanja...


Kako prenosi britanski Mirror, Connor Ellis Reed, 26-godišnji student kineskog jezika pronađen je mrtav u svojoj sobi, godinu dana nakon što se zarazio koronom i prebolio virus dok je živio i radio u Wuhanu kao učitelj. Mirror piše kako smrt nema veze s koronom nego je preminuo zbog bronhopneumonije uzrokovane konzumiranjem droga.


screenshot, Facebook@Connor Ellis


Connor je vodio dnevnik dok je bio zaražen u epicentru korona virusa te u njemu nabrajao svoje simptome i podijelio svoje iskustvo s ovim zloglasnim virusom. Opisao je kako mu je stanje prvih 10 dana bilo problematično, a sve se dodatno pogoršalo dvanaestoga dana.


...Korona odnosi i živote mladih: Preminula 21-godišnja studentica Filozofskog fakulteta...


"Mislio sam da je prošao onaj problematičan period, no tek je tada započela noćna mora. Otežano sam disao, stalno sam morao odlaziti na wc. Znojio sam se i drhtao. Mislio sam da je to to, da nema povratka", napisao je u svom dnevniku Reed.

Nakon dvadeset i četiri dana bolest je popustila te je Reed uspješno prebolio virus. Godinu dana kasnije pronašli su ga mrtvog u svojoj sobi. Britanci su objavili da je uzrok smrti respiratorni arest koji je nastupio zbog konzumiranja kombinacije droga.


izvor: Mirror

Još vijesti