V.K. u Vijesti

Jedna od najmlađih žrtava korone: umro mladić od 22 godine iz susjedstva

Svaka osoba koja nas je do sada napustila zbog korone je velika tragedija, a jučer nas je napustio i 22-godišnji mladić.

18. kolovoza 2021 19:03
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Iz susjedne nam Srbije dolaze tužne vijesti. Doktor Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog stožera, govoreći o trenutnoj epidemiološkoj situaciji Srbije, priopćio je da je s utorka na srijedu zabilježena jedna od najmlađih žrtava korone, mladić star samo 22 godine.


„Prošle noći, mladić od 22 godine je preminuo i nije bio cijepljen. Preko 92 posto hospitaliziranih nisu cijepljeni. Oni koji nisu cijepljeni, imaju veće šanse za oboljenjem s težom kliničkom slikom, čak 20 posto više. Zato smo počeli s trećom dozom i s njom ćemo pokušati zaštititi stanovništvo“, rekao je Tiodorović, a njegove riječi prenosi noizz.rs.


>>>Najmlađa žrtva korone: Preminuo kao apsolvent, a postao prva osoba u obitelji koja je dobila diplomu – nakon smrti<<<


Kako nastavlja, ovo je još jedan pokazatelj kako nema mjesta za opuštanje te kako je epidemiološka situacija trenutno nepovoljna.
„Malo je uranilo, nije nas iznenadilo. Očigledno je da je tu mnogo više faktora dovelo do ovog porasta. Nesigurna je epidemiološka situacija, s tendencijom da bude nepovoljna“, kazao je doktor Branislav Tiodorović i nadodao da je manji porast broja hospitaliziranih osoba.


Kako dalje prenose, naveo je da bi se uskoro trebala održati i sjednica Kriznog stožera te da svi članovi imaju jedinstvene stavove, no da je jedno sigurno – neće biti uvođenja policijskog sata.


>>>Na uglednom Yale-u studentima poručili: 'Emocionalno se pripremite – vaši kolege mogli bi umrijeti'<<<


Inače, u Srbiji je počelo cijepljenje i trećom dozom cjepiva i prema preporukama, prioritetne skupine su kronični bolesnici, oni sa slabijim imunitetom i stariji. Treću dozu će moći primiti svi ostali građani koji su drugu dozu primili najmanje prije šest mjeseci. Noizz spominje i četiri vrste cjepiva koje su dostupne u Srbiji: kinesko cjepivo Sinopharm, ruski Sputnjik V te Pfizer- Biontech i AstraZeneca, pa građani imaju izbor, a doktori napominju da je sigurno uzeti i drugu vrstu cjepiva u odnosu na onu koju su uzeli prvi puta.


Izvor: noizz.rs


Još vijesti