Mojfaks.hr u Vijesti

LolMyThesis: teme završnih radova studenata smiješne su, depresivne i zabavne

Čak i oni najozbiljniji i ambiciozni studenti koji 'pucaju' na akademsku karijeru moraju priznati da postoji nešto zbilja crnohumorno u situaciji kad jednu ili čak tri godine života posvetimo pisanju završnog rada (diplomskog, magistarskog, doktorskog) kojeg nitko drugi neće pročitati, a kamoli ga smatrati relevantnim za ljudsku svakodnevicu...

29. lipnja 2015 17:02
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ukucajte u svoju tražilicu lolmythesis.com, Tumblr koji je pokrenula studentica Angie Frankel s Harvarda koja jako voli odugovlačiti s pisanjem teze kako bi ohrabrila studente koji se nađu u blokadi pisanja i razmišljanja. Sažimanje teme i problema završnih radova koje pišu u samo jednu rečenicu najčešće rezultira toliko besmislenim idejama da svima svima olakša sagledavanje šire slike koja kaže: ima života nakon završnog rada.

Blog je doživio veliki uspjeh otkako je lansiran 2013.godine, a nakon samo nekoliko tjedana od pokretanja, autorica je sakupila 54 stranice ovakvih rečenica. Tko zna koliko ih je u njenoj bazi dosad?

Bilo kako bilo, ovi sažeci završnih radova dodiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studenata variraju od depresivnih, komičnih pa čak i interesantnih, a svatko će zasigurno naći i svojeg favorita.


Evo nekoliko naših:

"Kamenje koje je danas blizu jedno drugome u Massachusettsu bilo je blizu jedno drugoga i prije 400 milijuna godina" (geologija, Amherst koledž).

"Meduze ne vole kad im zakiselite akvarij" (biologija, fakultet St. Andrews)



"Nekad su postojali izgubljeni jastozi koji su možda bili malo drugačiji od ostalih jastoga. Zato sam ubio mnogo njihovih ličinki kako bih saznao jesu li bili barem malo drugačiji. Ispalo je da i dalje ne znam pa ću sve morati ponoviti" (studij sustava Zemlje, Sveučilište Stanford)

"Online oglasi koji tvrde da ste 100000. posjetitelj su iznenađujuće učinkoviti" (računalne znanosti, Harvard)

"Želio sam provjeriti mogu li napraviti jako, jako maleni strujni krug. Zaključio sam da mogu, mogu napraviti jako, jako maleni strujni krug" (fizika, Sveučilište Northwestern).

"Mark Rothko je bio veliki seronja" (dramske umjetnosti,  Dickinson koledž).

"Pisat ću rad o tome kako je gubljenje vremena na internetu bitno za umjetnost i intimnost i svašta, čim završim s pregledavanjem ovog tumblr-a" (engleska književnost i rodni studiji, Sveučilište u Chicagu).

"Bilo bi zbilja jadno da lice jednog tipa kirurški zašijemo na stražnjicu drugog frajera" (engleski jezik i književnost, specijalizacija horror filmovi, Sveučilište u Lougboroughu).

Ostala \'bisere\' pronađite ovdje.

L.B./izvor: lolmythesis.com
foto: twitter@lolmythesis, arhiva

Još vijesti