Mojfaks.hr u Vijesti

Margan Tadeon - natječaj za najbolji studentski rad

Društvo studenata kroatologije Cassius povodom obljetnice rođenja velikana Dragutina Tadijanovića objavljuje Margan Tadeon – Natječaj za najbolji studentski poetski i prozni rad.

20. studenog 2015 13:16
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Natječaj je organiziran pod pokroviteljstvom naklada Alfa, Ljevak, Sandorf, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Hrvatskih studija.

U obzir dolaze kratke priče, eseji, anegdote, crtice i sl. Natječaj je otvoren od 4. studenoga 2015., a prijaviti se mogu svi studenti Sveučilišta u Zagrebu. Pravila su sljedeća:

- tema rada je slobodna
- opseg rada:
a) poezija: maksimalno 30 redaka
b) proza: 3 – 5 kartica teksta (font 12, Times New Roman, prored 1,5; obostrano poravnanje proznih tekstova)



Svaki student/ica može poslati maksimalno 3 pjesme i/ili 2 prozna teksta koji ne smiju biti prethodno objavljeni, a radovi moraju biti napisani na hrvatskom jeziku.

Naslov dokumenta potrebno je oblikovati ovako: IME i PREZIME autora, IME RADA – poezija/proza (npr. Ana Anić, Jesenje kiše – proza)

Svaki student maksimalno može poslati:
- 3 pjesme
- 2 prozna teksta

Radovi mogu biti i znanstvenoga i neznanstvenoga tipa.

Radove je potrebno poslati najkasnije do 29. studenoga 2015. na dskcassius@gmail.com. Kao predmet elektroničke pošte navesti: MARGAN TADEON – NATJEČAJ ZA PROZNI RAD ili MARGAN TADEON – NATJEČAJ ZA POETSKI RAD.

Pobjednike će odabrati žiri koji će najbolji rad iz poezije i proze nagraditi knjigama nakladnika pokrovitelja. Imena pobjednika i naslovi njihovih radova bit će objavljeni 8. prosinca 2015. na službenoj stranici Društva i Facebook stranici. Za sve informacije vezane uz natječaj obratite se na dskcassius@gmail.com.

L.B./foto: Freeimages, Facebook

Još vijesti