Mojfaks.hr u Vijesti

Ove godine udvostručna kvota: MORH traži 20 vojnih pilota - provjerite koji su uvjeti prijave

Mladi Hrvati koji su oduvijek maštali da će karijeru provesti upravljajući ni više ni manje nego ratnim avionima sada imaju prilike ostvariti svoje snove. Ministarstvo obrane objavilo je natječaj za prijam dvostruko više kadeta nego lani.

10. travnja 2018 16:38
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ministarstvo obrane RH raspisalo je natječaj za studij na Sveučilištu u Zagrebu za preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Aeronautika – vojni pilot na Fakultetu prometnih znanosti.

Na službenim internetskim stranicama MORH-a stoji da se kandidati prijavljuju elektronski u propisanom roku Središnjem prijavnom uredu za upis na sveučilišni studij i pismeno na adresu: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b. Riječ je o preddiplomskom i diplomskom studiju Aeronautike za vojne pilote.

Studij će ove godine upisati 20 kandidata - dvostruko više u odnosu na prethodnu akademsku godinu.


Izvor: Pixabay

Uvjeti koje kandidati moraju ispuniti su:


- državljanstvo Republike Hrvatske

- rođen/a 1996. godine ili kasnije

- završena srednja škola

- da se protiv njega/nje ne vodi kazneni postupak po službenoj dužnosti

- da nije pravomoćno osuđivan/a za kaznena dijela navedena u članku 35. stavku 1. alineji 2. Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske  ( "Narodne novine", br. 73/13,  75/15 i 50/16)

- da je upisan/a na prvu godinu redovitog studija u prvom upisnom roku u srpnju 2018.

- da su ispunjeni zdravstveni, psihički, tjelesni i sigurnosni kriteriji za kadete/kinje propisani Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih,  psihičkih,  tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske  ("Narodne novine", br. 13/14, 134/15 i 138/15)  koji će se po pozivu Ministarstva obrane utvrditi u posebnom postupku prije upisa na sveučilišni studij.

     
Izvor: Pixabay

Uz prijavu kandidati moraju priložiti:


- zamolbu sa životopisom, adresom i brojem telefona/mobitela

- presliku osobne iskaznice, rodnog lista, svjedodžbe četvrtog razreda srednje škole ili uvjerenje o pohađanju srednje škole

- uvjerenje da nije pokrenut kazneni postupak, ne starije od šest mjeseci

- potvrdu o upisanom prvom semestru u prvom upisnom roku u srpnju 2018. godine (dostavlja se nakon upisa na fakultet)

Nakon završenog preddiplomskog i diplomskog studija kadeti će biti primljeni u djelatnu vojnu službu te imaju mogućnost stalnog stručnog usavršavanja, stimulativni sustav profesionalnog razvoja i mogućnost sudjelovanja u domaćim i međunarodnim aktivnostima.

...Vojni studiji sve popularniji među mladima: Nakon besplatnog studiranja – siguran posao...


Rok prijave u kadetsku službu je 16. travnja, a više detalja o samoj prijavi i drugim uvjetima pronađite na službenim stranicama MORH-a ili pozivom na brojeve telefona: 01/3784-812 i 01/3784-814.

Ivana Petrić
foto: Pixabay

Još vijesti