Vodič za brucoše

Neobična pedagogija: profesori koji znaju kako nasmijati studente

MojFaks | Vijesti, 24.11.2015.Neobična pedagogija: profesori koji znaju kako nasmijati studente

Prenošenje znanja i usađivanje ranih navika nije nimalo lagan posao! Odgovornost za nove naraštaje mladih intelektualaca, njihove kompetencije i stručnost težak je teret koji često previđamo i ne cijenimo dovoljno.

Naravno da i među profesorima ima onih koji će vam ostati u dobrom pamćenju, kao i onih kojih ćeš se sjetiti s gorkim okusom u ustima, ali činjenica je da bi nam trebali biti mentori i savjetnici koji su nam na raspolaganju kad god nam zatrebaju.

Osim toga, trebali bi nam pristupati ležerno, opušteno i korektno, a ne uštogljeno i s visoka. Neki profesori u tome su bolji od drugih! Oni znaju tajnu: do srca studenata nije teško stići...potrebno je samo ponuditi pomoć u trenucima kad zapnemo na nekom dijelu materije koju savladavamo, a ako još uz to imaju i smisla za humor – status legende im je osiguran!

Evo nekoliko takvih koji su ušli u povijest obrazovanja kao 'specijalci'...


1. Nemojte pisati poruke na predavanju...očigledno je što radite!
2. I profesori vole Gospodara prstenova!3. Najbolje energetsko piće - suze studenata!4. Opis procesa znanstvenog procesa!5. Što se dogodi kad zamoliš profesora da ti posudi kemijsku?6. Ovaj je profesor uz loše riješen ispit zakačio i prijavnicu za posao u McDonald'su...
7. Kratko i jasno!8. Evo kako je ovaj profesor dokazao da su mačke zapravo - tekućina!9. Ovaj je osmislio super formulu za Božić!10. Za predavanje o metamfetaminu treba se prikladno odijenuti. Svaka sličnost s Walterom Whiteom iz serije Breaking Bad je namjerna.
L.B./izvor i foto: Bored Panda


smiješni profesorihumor na fakultetu

Prati nas na Instagramu!