Vodič za brucoše

Na Sveučilištu Sjever zaposlen još jedan političar: Evo što će docent Miro Kovač predavati studentima

MojFaks | Vijesti, 30.04.2021., Autor: MojfaksNakon Miroslava Škore, studentima na Sjeveru predaje još jedno političko lice...
Foto: Golden Brown via Shutterstock

Nakon Miroslava Škore, Sveučilište Sjever zapošljava još jedno poznato političko lice – Miru Kovača.

Miro Kovač stekao je doktorat iz područja povijesti međunarodnih odnosa na Sveučilištu Sorbonne Nouvelle u Parizu.


Svoj rad započeo je 1995. godine u Uredu Predsjednika Republike dr. Franje Tuđmana, a zatim u hrvatskim Veleposlanstvima u Bruxellesu i Parizu. Diplomatsku karijeru zaokružio je dužnošću hrvatskog veleposlanika u Njemačkoj.


>>>Novi korak u akademskoj karijeri: Miroslav Škoro postao docent na Sveučilištu Sjever<<<


Nakon povratka iz Njemačke, vratio se raditi u središnjicu HDZ-a u kojem je 2014. godine proglašen međunarodnim tajnikom stranke. U vladi Tihomira Oreškovića obnašao je dužnost ministra vanjskih poslova.


Sada se odlučio posvetiti akademskoj karijeri koju će, baš kao i Miroslav Škoro, započeti na Sveučilištu Sjever. Naime, Miro Kovač od travnja je zaposlenik ovog Sveučilišta u zvanju docenta.


Kako piše u službenoj Odluci, studentima će predavati povijest, a u zvanje je izabran nakon što se, kao jedini kandidat, prijavio na natječaj. Zapošljava se na neodređeno radno vrijeme u nepunom radnom vremenu od 20%.


>>>Bivša predsjednica odsad radi na privatnom zagrebačkom fakultetu: 'Studenti će moći učiti iz njenog bogatog iskustva'<<<
Miro KovačdocentSveučilište Sjevernatječajnepuno radno vrijemepovijestpredavanja


Prati nas na Instagramu!