Mojfaks.hr u Vijesti

Poslovna informatika i javna uprava: Iduće akademske godine u ovom dalmatinskom gradu pokreću se dva nova studija

Dva nova studijska programa osvanut će sljedeće akademske godine u Šibeniku, a na novim studijima bit će mjesta za ukupno 110 studenata.

15. Siječnja 2019 15:10
Poslovna informatika i javna uprava: Iduće akademske godine u ovom dalmatinskom gradu pokreću se dva nova studija

Poslovna informatika i javna uprava: Iduće akademske godine u ovom dalmatinskom gradu pokreću se dva nova studija Foto: MojFaks

"Dobili smo dopusnice Agencije za znanost i visoko obrazovanje i Ministarstva znanosti i obrazovanja za izvođenje dva nova studijska programa, riječ je o preddiplomskom studiju poslovne informatike koji će moći primiti 70 studenata i diplomskom specijalističkom studiju javne uprave koji će moći primiti 40 studenata. Svi uvjeti su osigurani jer inače ne bi ni mogli dobiti dopusnice i studiji kreću u akademskoj godini 2019./2020., odnosno od jeseni.", kazao je za portal Dalmacija news dekan Veleučilišta u Šibeniku, Ivan Malenica.

Izvor: sibenskiportal.rtl.hr

Šibensko Veleučilište tako je prvi put u posljednjih deset godina pokrenulo nove studijske programe, uz postojeće preddiplomske stručne studije menadžmenta, prometa i upravnog studija i specijalistički diplomski stručni studij menadžmenta koje trenutačno pohađa nešto više od 800 studenata. Ove se godine na šibensko Veleučilište upisalo 185 brucoša, a Malenica smatra da je u ovoj akademskoj godini takva situacija na svim visokim učilištima i sveučilištima, piše Dalmacija news.

"Ove godine je interes studenata nešto lošiji, naš  kao i na svim visokim učilištima i sveučilištima. Upisali smo 20 do 30 posto manje studenata nego prošle godine, ali mislimo da će novi studijski programi s kojima krećemo biti popunjeni jer su atraktivni. Specijalistički studij javne uprave je nastavak preddiplomskog studija, tako da će većina studenata nastaviti s tim, a studij poslovne informatike novi je studijski program rađen u suradnji s parterima iz gospodarstva i jako je atraktivan tako da očekujemo da će veliki interes studenata.", ističe dekan.

Šibenik će od iduće akademske godine biti bogat za dva nova studijska programa... izvor: Pixabay

Na Veleučilištu su krenuli s realizacijom ideje studija sestrinstva koja se spominje od 2010. godine, a studij je u fazi izrade elaborata. Nakon završetka prve faze nadogradnje kojoj je Veleučilište dobilo 1 500 novih kvadrata, slijedi opremanje i uređenje novih prostorija koje bi trebalo krenuti kroz nekoliko mjeseci.

autor: MojFaks
izvor: Dalmacija news
foto: Wikipedia@Tomaž Demšar

Još vijesti