Vodič za brucoše

Radio Slavonija apelira na Slavonce koji žive u Zagrebu: Stisnite se i primite studente u svoje kuće

MojFaks | Vijesti, 19.08.2015.Radio Slavonija apelira na Slavonce koji žive u Zagrebu: Stisnite se i primite studente u svoje kuće

Radio Slavonija zna ono što su znali i naši stari: 'Gdje nije čeljad bijesna, nije ni kuća tijesna!' Poručuju stoga da zagrebački Slavonci u svoje domove prihvate studente koji su ostali bez domskog smještaja...

Osim studenata koji ne znaju smiju li mijenjati subvencije za smještaj u domu ili kako će 'skrpati' dovoljno novčića za najamninu stana, u pomaganje budućim akademskim građanima krenuo je i Radio Slavonija.

Na svojoj Facebook stranici objavili su apel svim Slavoncima koji stanuju u Zagrebu da se na nekoliko mjeseci 'stisnu' i pomognu studentima (vjerujemo, ne samo Slavoncima) dok se rekonstrukcija domova 'Cvjetno' i 'Sava' ne privede kraju.
Voljni su sudjelovati kao posrednici i objavljivati ponude građana koji imaju praznu sobu ili stan u Zagrebu ili dovoljno dobre volje da u svoj dom prihvate i pokojeg studenta kojemu bi to olakšalo život i početak akademske godine.

Sigurni smo da će se brojni Slavonci odazvati, ali i da će se uskoro pojaviti još koja slična inicijativa.

L.B./izvor i foto: Facebook@RadioSlavonija


Radio Slavonijapomoć studentimarekonstrukcija domova u Zagrebupodstanarstvocimer


Prati nas na Instagramu!