Vodič za brucoše

Školarina otišla gore: Tisuće albanskih studenata sa svih fakulteta prosvjeduje na ulicama

MojFaks | Vijesti, 07.12.2018. Školarina otišla gore: Tisuće albanskih studenata sa svih fakulteta prosvjeduje na ulicama

Zbog poskupljenja školarine te loših uvjeta školovanja i učenja, na tisuće studenata u Albaniji izašlo je na ulice iskazati svoje nezadovoljstvo. Prosvjeduju studenti svih fakulteta i to po cijeloj državi, a scene s prosvjeda je jako teško zamisliti u Hrvatskoj.

U Albaniji se odvijaju prosvjedi studenata i učenika jer su nezadovoljni stanjem i uvjetima obrazovanja u državi te školarinama koje su otišle gore. Prosvjedu su se čak pridružili i profesori, a protestira se u svim većim albanskim gradovima.


Nezadovoljni su studenti svih fakulteta. U Tirani je bilo najviše studenata u prosvjedu. Stajali su ispred Ministarstva obrazovanja i tražili da se još jučer smanje troškovi studiranja uz upozorenje, da će se u protivnom, prosvjed radikalizirati. Ono što studenti traže su bolji uvjeti i smanjenje školarina.

Gledajući fotografije s ovih prosvjeda, jako je teško zamisliti da bi se tako nešto odvilo u Hrvatskoj, bez obzira na to koliko školarina išla gore.Ivana Petrić
foto: Twitter@IamDenis_Tahiri


prosvjediprosvjedproteststudentialbanski studentivisoke školarine


Prati nas na Instagramu!