Mojfaks.hr u Vijesti

Student suspendiran zbog komentara na Facebooku

Fakultet u Sjevernoj Karolini suspendirao je svog studenta zbog komentara na Facebooku kojeg je ostavio, a ticao se novih identifikacijskih kartica fakulteta.

18. listopada 2011 13:26
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Na fakultetu su uveli nove identifikacijske kartice koje su  napravljene tako da mogu poslužiti kao kreditne kartice financijske tvrtke Higher One. Marcu Bechtolu, tridesetsedmogodišnjem studentu nije se nimalo svidjela ideja o ovakvim karticama te se na Facebooku požalio na to rekavši kako fakultet uopće ne bi smio dijeliti privatne podatke o studentima s tamo nekom financijskom tvrtkom. Sve je nazvao agresivnim marketingom jer je, kako svjedoči, s novom karticom počeo dobivati i e-mailove u kojim se nude najrazličitije financijske usluge.

Suspendiran na dva mjeseca

Na Facebooku je između ostalog napisao i ovo: \'Prodaje li naš fakultet naša imena bankama? Mislim da trebamo refgistrirati fakultet na sve poznate porno stranice pa neka i oni dobijaju ponude. Zna li netko kakav dobar virus da im pošaljem?\'

Nakon ovoga, 4. listopada su ga otpratili s predavanja i rekli mu da je suspendiran na dva mjeseca, a prije toga nisu ni saslušali što ima reći u svoju obranu. Također, dobio je pismo od fakulteta u kojem stoji da su njegove poruke na Fecbooku bile uznemirujuće te da  ukazuju na mogućnost određenih kriminalnh radnji prema fakultetu.

U obranu studenta stala je \'Foundation for Individual Rights in Education\' te navela kako se u slučaju Marca Bechtola krši prvi amandman američkog zakona jer je fakultet  kaznom reagirao na nešto što je očito bila tek kritika. Također, zahtjevali su da se student odmah vrati na predavanja.

Ne smije korisiti računalo na fakultetu


Nakon svega Marc se javno ispričao za svoje riječi te mu je prošlog petka dozvoljeno da se vrati na predavanja. Ipak, ne smije koristiti niti jedno računalo na fakultetu dok se prije ne javi nadređenima.

No, Marc Bechtol prijavio se na drugi fakultet te očekuje da će ga ondje primiti.

Ovo nije jedini slučaj da financijske tvrtke dolaze u posjed podacima na identifikacijskim karticama studenata. Na Facebooku čak postoji i grupa koja se buni protiv ovakve vrste marektinga, a zove se \'Ignore the Higher One debit card offer\'.

>>> pratite mojfaks na facebooku


Još vijesti