Mojfaks.hr u Vijesti

Sveučilište pod opsadom: otmičari zarobili studente na kampusu, 10 osoba ubijeno

Makirani napadači upali su u četvrtak na sveučilište u kenijskom gradu Garrisa. Policija javlja kako se trenutno odvijaju sukobi unutar sveučilišta. U vrijeme napada na sveučilišnom kampusu nalazile su se stotine studenata.

2. travnja 2015 12:14
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Svjedoci su lokalnim medijima rekli kako se na sveučilištu moglo čuti eksplozije i pucnjeve te kako se kola Hitne pomoći već nalaze u pripravnosti na mjestu događaja piše Index.hr

Napad je počeo u zoru, kazao je novinar Alinoor Moulid Al Jazeeri.

Milka Ndung\', jedna od svjedokinja napada, rekla je za CNN kako su pucnjevi počeli odjekivati još u 5 ujutro, "poput vatrometa". Dodala je kako su ona i drugi studenti pobjegli preko polja, no kako su ih pucnjevi pratili dok su bježali.

Ranjeno 30 ljudi, 4 u kritičnome stanju

\'Prema navodima studenata koji su pobjegli, oko 5 napadača upalo je u sveučilišne spavaonice dok su studenti spavali\', rekao je Moulid.

Pred sveučilište je došla i kenijska vojska.

Policijski službenik Musa Yego rekao je kako su policija i vojska okružile zgradu te kako i dalje pokušavaju osigurati to područje, piše The New York Times.

Lokalni mediji javljaju kako je u dosadašnjim okršajima ranjeno 30 ljudi, od kojih se 4 nalazi u kritičnome stanju, a doznaje se i kako je 10 osoba smrtno stradalo.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Foto/Izvor: Index.hr
I.N.

Još vijesti