Vodič za brucoše

Zaraza među studentima: 'Javlja se sve više mladih s respiratornim tegobama, četvrtina pozitivnih dolazi iz STUDENTSKIH DOMOVA'

MojFaks | Vijesti, 01.07.2020.Zaraza među studentima: 'Javlja se sve više mladih s respiratornim tegobama, četvrtina pozitivnih dolazi iz STUDENTSKIH DOMOVA'

'Svaki dan javlja se sve više studenata s respiratornim tegobama...'

Ravnateljica Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd Marija Obradović izjavila je da je, prema njenim informacijama, zasad 210 studenata pozitivno na koronavirus i da je četvrtina zaraženih iz studentskih domova.


Navela je da se čeka rezultat za još 50 studenata koji su testirani tokom vikenda.


"Svaki dan se javlja sve više studenata sa respiratornim tegobama", rekla je Obradović za RTS.

Ona je navela da u Beogradu studira oko 120 tisuća mladih, od kojih više od polovine njih dolazi iz unutrašnjosti zemlje, a oko 50 tisuća iz Beograda.

"Kolektivni smještaji su gusto naseljene sredine, a studenti se više druže, skloniji su zarazi, mnogi pokušavaju bolest 'preležati' na nogama i više ih je sa ozbiljnijim tegobama", rekla je Obradović.


Dodala je i da se studentskoj Poliklinici dnevno javi od 100 do 150 studenata na pregled, a da ima i oko 50 poziva u vezi s respiratornom infekcijom.

Kaže i da određeni broj studenata ne zna gdje se zarazio, da su se mnogi zarazili na proslavama i okupljanjima, a da nema zaraze koja je potekla iz nekog studentskog restorana ili kluba.


L.B./izvor: Blic
foto: Volurol via Shutterstock


studentikoronavirusstudentski domovizarazarespiratorni problemi

Prati nas na Instagramu!