Mojfaks.hr u Vijesti

Ženskasta pića za žene: ‘Tako je sigurnije jer se opiju i teturaju uokolo’

Ovaj bi restoran mogao zakuhati frku. Meni meksičkog restorana na Myrtle Avenue u Americi podijelio je ponudu pića po spolovima pa tako pića s većim postotkom alkohola služe muškarcima, a lakše verzije su za dame.

5. lipnja 2014 17:01
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Los Pollitos III poslužuje pića “Za dame” koja sadrže manje alkohola, kao što su na primjer čaša vina ili Alize – 16-20% alkohola, dok ponuda pića za muškarce sadrži ona koja imaju veći postotak alkohola u sebi poput “Meksičkog ledenog čaja” koji u sebi sadrži tekilu, rum, džin, votku i kahluu ili recimo “Tequila Cadillaca” koji sadrži tekilu i grand marnier sa 80% alkohola.

Ženska pića također su i jeftinija – koštaju 7 dolara za razliku od muških koja koštaju 10 dolara.

Ideja je bila nasmijati ljude”, objašnjava menadžer Marcos Merino koji se i dosjetio ove podjele na koktele za nju i njega. “Ljudi se zabavljaju dok naručuju s menija.



Konobar Leo Vasquez dodao je da su kategorije pića nadahnule same žene koje najčešće traže pića koja su voćnog okusa i pitkija od onih koja piju muškarci: “Često se damama ne sviđaju snažna pića stoga smo ovaj meni osmislili za njih. Pića za žene su slađa, s manje alkohola.”

Unatoč tome, nitko vam ne brani da naručite s menija kojeg god želite: “Svatko može naručiti što god poželi”, kaže Vasquez.

Karin Torres, vlasnica obližnje vinoteke tvrdi da bi trebalo biti obratno te da bi muškarci morali piti “blaža pića” jer se osjeća sigurnije uz pijane žene nego muškarce.

Leo Jackson ne slaže se i tvrdi da se žene toliko naroljaju da “se onesvijeste i teturaju uokolo. Sigurnije je da im se poslužuju pića s manje alkohola.”


L.B./izvor: Business Insider
foto: scribd.com

Još vijesti