Vodič za brucoše

Kako prepoznati brucoše? Lako! Evo što ih razotkriva...

MojFaks | Vodič za brucoše, 08.10.2021., Autor: MojfaksEvo kako ćete prepoznati brucoša.
Foto: LStockStudio via Shutterstock

Konačno si upisao fakultet i čini ti se kao da je svijet tvoj. Zagrijavaš se za predavanja, već si pronašao smještaj i znaš kako ćeš se hraniti te jedva čekaš da se što prije sljubiš s masom studenata i postaneš jedan od njih. Ali, ne tako brzo! Brucoše se zapravo veoma lako opazi u masi jer kao da strše i izgledom i ponašanjem.

Dakle, treba vremena dok se ne uklopimo među ostale studente. I sve je to u redu. A evo kako možemo prepoznati novopečene studente, odnosno po čemu se oni to razlikuju od ostalih, po čemu možemo reći: 'Evo jednog brucoša!'

Nose privjesak oko vrata
– dobili su karticu na fakultetu, ali i ključ od sobe, a te dvije stvari su jako važne i jedan od najvećih vidljivih znakova da su i sami studenti. Stoga hodaju okolo s privjescima oko vrata, odnosno širokim trakama na kojim je prikvačeno navedeno.


>>>Drama, seks, razočaranje... Evo što ćete doista naučiti studirajući, a nitko vam to nije rekao<<<


Uvijek koriste tacnu u menzi – oni stariji studenti su pravi kuleri i često uzmu samo tanjur i pribor za jelo, ali brucoš se obavezno drži pravila te uzimanje hrane bez tacne za njih je veliki 'No, no!'

Pozdravljaju sve koje sretnu – jednom su vas sreli na predavanju ili u domu i sada ste već super prijatelji, mašu vam i pozdravljaju iz daleka.

Šalju zahtjeve za prijateljstva na Facebooku svima koje upoznaju – ako su vam saznali ime, nema veze što ste samo jednom ili dva puta razgovarali, odmah će vam na Fejsu poslati zahtjev za prijateljstvom. To im je baš kul, a i žele čim prije biti dobri sa što više ljudi.


>>>[VIDEO] Priručnik za preživljavanje: Što (ne)raditi kao brucoš – savjeti starijih kolega<<<


Ukrašavaju sobu na stereotipan način – primjerice stavljaju plakate koji prikazuju različita alkoholna pića i slične jer žele vjerovati  da je faks zapravo jedna velika zabava s mnogo alkohola.

Kupuju odjeću s nazivom i logom fakulteta – žele cijelom svijetu pokazati da studiraju i jako se ponose imenom fakulteta koji pohađaju. Stoga kupe sve što je raspoloživo, a na čemu piše ime fakulteta te to nose kamo god se uputili.

Nose sve knjige na sva predavanja – njihova je torba najveća i najteža jer još uvijek imaju naviku iz srednje škole da nose sve knjige i skripte.


>>>Dobrodošli u dvadesete: Studentske godine i mudrosti koje donose<<<


Dižu ruku za vrijeme predavanja kako bi pitali profesora mogu li na WC – još jedna navika iz srednje koje se teško riješiti tako na brzinu.

Jako se uzbude oko brucošijade i svakog sličnog partyja – a ondje odlaze s deset svojih jako 'bliskih' prijatelja. Svaki studentski party za njih je ludilo i padaju u nesvijest od uzbuđenja.

Vjeruju da su otporni na alkohol – i zato ga gutaju u velikim količinama dok konačno ne shvate da baš i nisu.


brucošifakultetstudiranjefaxebancija


Prati nas na Instagramu!