S.D. u Akademska četvrt

Studenti pokrenuli grupnu tužbu protiv sveučilišta jer tvrde da je njihova diploma „beskorisna“

„Ova diploma vrijedi koliko i brisači na podmornici!“

4. svibnja 2023 15:25
Imaju li sve diplome jednaku vrijednost?

Imaju li sve diplome jednaku vrijednost? Foto: Victor Moussa/Shutterstock

Grupa bivših studenata Sveučilišta James Cook (JCU) u Townsvilleu, u Australiji, odlučila je pokrenuti grupnu tužbu protiv tog fakulteta jer tvrde da im njihova diploma, koju su dobili po završetku studija financijskog savjetovanja, nije pomogla te su nakon završetka studija shvatili da je isti beskoristan jer nije akreditiran tj. validan.

Što u suštini znači da poslodavci neće priznati ovaj studij, zbog čega je gotovo nemoguće da će ovi studenti dobiti posao u željenom sektoru nakon diplome.

Njih gotovo 20, odlučilo je uzeti stvari u svoje ruke jer tvrde da je njihovo obrazovanje vrijedno „koliko i brisači na podmornici“, prenosi ladbible.com.

U promotivnom videu sveučilišta navode: „Smjer financijsko savjetovanje bit će akreditirani smjer i uvelike je razvijen zbog promjena u regulatornim zahtjevima u sektoru financijskih usluga.“

No, očito je da smjer ipak nije akreditiran, što je velik dio studenata saznalo tek nekoliko tjedana prije završetka istog.

Jedan od studenata, Sam Boon tvrdi da je situaciju pogoršala činjenica da sveučilište ne odgovara na upite studenata vezane uz trenutna saznanja.

Tužbu podiže, ne samo iz novčanih razloga već i zbog onih profesionalnih te razočarenja s kojim se trenutno suočava, prenosi A Current Affair.

 

Još vijesti