P.S. u Akademska četvrt

Studentica bijesna jer joj profesor nije dao opširan komentar na disertaciju: „Pišem ju više od godine dana“

Studentica je ovaj potez profesora shvatila zaista ozbiljno

28. srpnja 2023 15:06
Studentica bijesna zbog komentara na disertaciju

Studentica bijesna zbog komentara na disertaciju Foto: Canva

Studentica iz Glasgowa izrazito se razljutila nakon što je primila komentare ocjenjivača na svoju disertaciju. Naime, studira na Sveučilištu Strathclyde te je pri završetku svojeg petogodišnjeg studija. Kako piše The Tab, već više od godine dana piše disertaciju kojom će zaključiti svoje visoko obrazovanje na studiju engleskog i francuskog jezika, a sveukupno je napisala više od 8 tisuća riječi.

No, nju su razljutili poprilično šturi i sažeti komentari ocjenjivača disertacije. Disertaciju joj ne ispravlja njezin mentor, s obzirom na to da on trenutno sudjeluje u bojkotu ocjenjivanja, već joj je komentare ostavio neki potpuno drugi profesor i mentor koji uopće nije bio upoznat s njezinom temom, formom, kao ni u cijeli proces pisanja disertacije.

Na svojem Twitter profilu objavila je opasku na tog profesora-ocjenjivača koji joj je napisao nekoliko rečenica, odnosno dao joj je povratnu informaciju o radu od svega 111 riječi.

Za nju, to je potpuna uvreda, s obzirom na to da ih je ona napisala više od 8 tisuća. Ne samo što ju je razljutilo što se taj profesor nije potrudio opširnije proučiti njezin rad, već joj smeta i sadržaj njegovih opaski koje su potpuno kontradiktorne u odnosu na sve isplanirano i dogovoreno s njezinim prvobitnim mentorom. Jedan od primjera opaski koje su joj zasmetale je ona vezana uz naslov.

Naljutio ju i prigovor za naslov rada

Naime, njezin naslov, koji je dogovorila sa svojim mentorom, glasi: „Reader, show she have married him? Breaking down the problematic behaviours of meni n 19th century literature, their redemption arcs, and their reconciled relationship: are their marriages due to story or character development?“.

Međutim, profesoru-ocjenjivaču taj se naslov nije svidio i za njega joj je samo napisao da je nezgrapan. Studentica je to shvatila toliko osobno da je djelomično i protestirala na promociji vlastite diplome, a sve zbog sati uloženog truda u vlastitu disertaciju.

„Nekoliko tjedana pisanje disertacije bilo je jedino što sam radila, a njemu je trebalo vjerojatno manje od pola sata da ocjeni moj rad“, rekla je.

Nova StudiGO epizoda otkriva je li studiranje izvan Hrvatske toliko lagano kako svi tvrde →


 

 

Još vijesti