V.F. u Akademska četvrt

Što pokloniti prijatelju za obranu diplomskog osim vlastitog prisustva? Donosimo ti nekoliko ideja za poklone

Znanje je ipak najveći dar...

2. veljače 2024 16:14
Idealni i univerzalni pokloni

Idealni i univerzalni pokloni Foto: Canva

Rujan je, a Instagram ti je vjerojatno pun objava kolega koji su obranili diplomski pa se slikaju s cvijećem i ukrasnim vrećicama s poklonima, a rodbina im komentira koliko su svi u obitelji ponosni na njih. Naravno, ti si odlučio upisati apsolventsku. Iako je tvoja obitelj možda malčice razočarana što će morati čekati još godinu dana da se svima hvale kako im je dijete završilo faks, ti imaš isto toliko vremena razmisliti o onome što želiš u svojoj ukrasnoj vrećici s poklonom.

Ipak, prije toga moraš odlučiti što ćeš pokloniti kolegi koji će diplomirati prije tebe. Evo nekoliko savjeta koji ti mogu pomoći.

1. Alkohol

Slučajno na prvom mjestu. Ne mora značiti da nam je to prvo palo na pamet. Ali moraš i sam priznati da to nije loša ideja. Nemoj kolegi kupiti vino od 5 litara koje inače pijete na slavljima. Umjesto toga mu kupi butelju nekog fensi vina ili drugog pića koje voli. Naglašavamo da to treba biti piće koje on voli. Ne ti.

Možda će mu svi kolege koje je pozvao kupiti piće, ali vjerujemo da se neće ljutiti. Nije da će se išta od toga baciti.

2. Knjiga

Pod uvjetom da kolega voli čitati, naravno. Svi mi koji vrištimo od sreće kada dobijemo na poklon neku knjigu znamo koliko to predivan znak pažnje može biti. Raspitaj se malo kakve knjige tvoj kolega voli, a možda postoji i specifično neka koju već dugo želi. U knjigu mu obavezno napiši posvetu i potpiši se. To možeš napraviti ako si dobar prijatelj i želiš da poklon ima sentimentalnu vrijednost.

Ako si loš prijatelj i voliš podvale, možeš mu kupiti knjigu koju je imao na popisu literature za ispit i koju je najviše mrzio. Obavezno mu napiši posvetu. Zapravo, ako je tu knjigu napisao jedan od vaših profesora s faksa, možeš ga zamoliti da sam napiše posvetu i potpiše knjigu.

3. Sitnica s ugraviranom posvetom

Sat uvijek dobro prolazi, bilo da ga poklanjaš muškoj ili ženskoj osobi. Međutim, to često može biti dosta skup poklon, iako bi sat s ugraviranom posvetom i datumom bio jako dobra ideja. Ipak, umjesto sata možeš kupiti neku sitnicu poput kemijske, nalivpera, privjeska, čaše, upaljača, ako se radi o pušaču… I ove sitnice mogu sadržavati ugraviranu posvetu koja će biti lijepa uspomena.

4. Nakit

Još jedna trajna uspomena. Vjerujemo da biraš poklon prema svom studentskom budžetu. Iz iskustva znamo da studentski budžet nije baš velik. Ipak, moguće je pronaći nakit po prihvatljivim cijenama. Naravno, zlato odmah možeš prekrižiti. Radije potraži neki srebrni nakit ili čak nakit od nehrđajućeg čelika. Ovo također može biti sjajan poklon i za mušku i za žensku osobu. Vjerojatno si nećeš moći priuštiti i gravuru, ali tu i tamo podsjeti kolegu što si mu bio poklonio.

5. Slika

Ovo je kraj studentskih dana tvojeg kolege, a sigurno imate puno zajedničkih studentskih uspomena. Sjećaš se kad si ga fotkao kad je na rubu suza učio za ispit i tresao se od kofeina. Ili kad ste održali zabavu u kuhinjici studentskog doma u kojem ste živjeli? Koliko god slika bila smiješna i luda, izradi je i uokviri. Nek ga podsjeća na to koliko je put do diplome bio težak, a opet i zabavan. Na neki čudan način.

6. Cvijeće, baloni, plišanci…

Od svega što smo nabrojali, najbolji poklon je znanje koje je tvoj prijatelj stekao tijekom studija i zvanje koje sada ima. Ozbiljno to mislimo, prestani se smijati. Poklon oko kojeg toliko razbijaš glavu zapravo nije najvažnija stvar. Bitno je da si došao s njime proslaviti kraj studiranja. Tvoja prisutnost je već dovoljan poklon, ali ako unatoč tome ne želiš doći praznih ruku, možeš ponijeti neku sitnicu kao što je cvijeće.

Postoji li ijedna osoba koja je diplomirala, a da se nije slikala s buketima cvijeća? Instagram kaže da ne postoji. Cvijeće može biti lijep poklon i za dečke, ali ako ga ipak ne želiš, možeš mu donijeti balone. S hrpom balona ćete definitivno privući pozornost, a i fotka za Instagram će biti dobra. Ako ste jedni od tih.

Slatki plišanci također mogu biti dobra ideja za poklon. Tko ne bi želio velikog ili čak i malog plišanog medu na poklon?

Još vijesti