M. P. u Laganini

Učenik generacije neugodno iznenađen – nagradili su ga kiselim krastavcima

Neće mu biti od velike koristi.

21. lipnja 2023 11:55
Teglica kiselih krastavaca

Teglica kiselih krastavaca Foto: Canva

Na kraju svake školske godine bira se učenik generacije koji je postigao najbolji uspjeh među svojim kolegama, a u gradovima diljem svijeta postoji različita praksa kada je u pitanju dodjela nagrade baš takvim učenicima.

Ta nagrada se dodjeljuje učenicima koji su postigli izuzetne rezultate u akademskom, sportskom ili umjetničkom području, a samim time i za doprinos školi i kompletnoj zajednici. Tako je Grad Banja Luka učeniku generacije jedne škole dodijelio teglu krastavaca, promotivni materijal u obliku kape i rokovnika telekomunikacijske firme te ulaznicu za gradski bazen.

Nagrade za učenike generacije mogu biti različite, ali neki uobičajeni i prihvaćeni oblici priznanja su povelje, diplome, knjige, elektronički uređaji ili razni drugi pokloni koji učeniku mogu biti od koristi. Vjerujemo da ovaj neuobičajeni poklon neće biti od velike koristi, a roditelji tog djeteta su komentirali da su mogli barem USB pokloniti uz to.

Ovakav poklon ponižava uspjeh tog učenika, a samim time i ubija volju da nastavi s ostvarivanjem odličnih rezultata, stoji na avaz.ba.

Još vijesti