V.F. u Akademska četvrt

Inspirativna priča: 91-godišnjak diplomirao 15. put, a proglašen je najstarijim studentom na svijetu

Nama je teško diplomirati i jednom...

26. listopada 2023 14:30
Diplomirao je čak 15 puta

Diplomirao je čak 15 puta Foto: Canva

Teško je diplomirati jer do diplome je dug put. Potrebno je puno rada i truda. Zamisli kako bi bilo taj put prolaziti ukupno 15 puta… Vjerojatno ti se to čini kao malo previše muke. Ipak, ovaj liječnik iz Italije će diplomirati upravo 15. put.

Talijan Leonardo Altobelli (91) će uskoro dobiti diplomu iz kriminalistike, a to će mu biti 15. diploma. Nakon diplome prava, političkih znanosti, književnosti, filozofije, pedagogije, poljoprivrede, prehrambene znanosti i tehnologije, turizma, povijesti, biotehnologije i arheologije dolazi diploma istraživačkih znanosti. I ne samo to: u svom sveučilišnom nastavnom planu ima i 7 diploma iz socijalne medicine, sportske medicine, zdravstvenog prava i mentora opće medicine. Osim toga, drži Guinnessov svjetski rekord za najstarijeg studenta na svijetu.

Nakon ove diplome će prestati

Leonardo Altobelli je imao dugu karijeru. Porijeklom je iz Troie, općine od 6 tisuća stanovnika u pokrajini Foggia. Gradom je 1984. godine upravljao i kao gradonačelnik, a ondje je do svoje 70. godine bio liječnik opće medicine, piše Italy 24 Press News.

„Najstariji sam student na svijetu, ali sada, nakon ove diplome, prestat ću, jer bih želio ostaviti za buduća sjećanja što sam radio i zašto sam to radio“, objašnjava.

„Posvetit ću se pisanju. Mladima poručujem da vole sve što rade. Da prigrle svoj posao, i da ga rade s osmijehom i smirenošću. Oduvijek sam strastveno studirao. Zbog toga sebe definiram kao studenta svijeta“, poručio je.

Izvor: Italy 24 Press News

 

Još vijesti