V.F. u Karijera

Neće ti faliti nijedan papir: Na burzu rada se možeš prijaviti i online

Brzo i jednostavno.

8. prosinca 2023 12:21
Na burzu se možeš prijaviti i online

Na burzu se možeš prijaviti i online Foto: Canva

Vjerujemo da ni ti ne voliš ići u državne službe. Uvijek dođeš totalno zbunjen, iako ti je mama rekla što točno trebaš reći i napraviti, ali te službenici na šalterima uvijek uspiju zbuniti i uvijek ti fali barem jedan dokument. Također, većinom dođeš kada je pauza u tijeku pa moraš čekati. Zapravo, moraš uvijek čekati jer se red pomiče toliko sporom brzinom koja je izvan svih zakona fizike. Cijelo to iskustvo je nadrealno.

Ne brini se, imamo jednu dobru vijest za tebe. Ako ćeš se nakon faksa prijaviti na burzu rada, možeš to učiniti i online.

Ne šalimo se! S nekim se stvarima ipak ne treba šaliti.

Prijava u evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje nije obavezna, a osoba se može prijaviti kada se odluči za aktivno i sustavno traženje posla. Nezaposlene osobe i ostali tražitelji zaposlenja mogu se prijaviti u evidenciju Zavoda putem online prijave ili osobnim dolaskom.

Još uvijek se možeš prijaviti i osobnim dolaskom

Online prijava je nova usluga Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kojom je omogućena brža i jednostavnija prijava u evidenciju Zavoda, a potreban ti je samo token banke, e-osobna iskaznica ili vjerodajnica FINA.

Ako se ipak iz nekog razloga odlučiš prijaviti osobnim dolaskom, evo koje dokumente trebaš priložiti:

identifikacijski dokument (važeću osobnu iskaznicu izdanu u RH, drugoj članici EGP-a ili Švicarskoj, odnosno putovnicu ili boravišnu iskaznicu za državljanina treće zemlje)
• potvrdu o boravištu (ukoliko se osoba prijavljuje izvan mjesta prebivališta navedenog na osobnoj iskaznici).
• državljani država članica EGP-a ili Švicarske prilažu potvrdu o adresi (ukoliko osoba nema prijavljen privremeni boravak na MUP-u može se priložiti i prijava iz sustava e-visitor kao dokaz adrese na kojoj osoba boravi)
svjedodžbu o završenoj školi ili diplomu, original na uvid ili ovjerenu kopiju (ukoliko osoba ne posjeduje original)
• podatak o OIB-u.

U tom slučaju ćemo ti poželjeti svu sreću ovog svijeta.

Još vijesti