L.B. u Karijera

Sveučilište „smislilo“ poslove za studente: Nude im 7500 radnih sati da prežive „nevjerojatno teška vremena“

Sveučilište stvara poslove za studente kako bi im pomoglo pokriti troškove života usred ekonomske krize.

12. prosinca 2022 16:07
Dvoje studenata u potrazi za poslom.

Dvoje studenata u potrazi za poslom. Foto: JKstock via Shutterstock

Sveučilište u Essexu uložilo je otprilike 100.000 funti kako bi osigurali sredstva za najmanje 7500 radnih sati na raznim privremenim poslovima na kampusima u Cochesteru i Southendu.

Prorektorica obrazovanja Madeline Eacott tvrdi da će prilike za obavljanje poslova pomoći studentima da razvijaju vještine, ali i nastave uspješno studirati, a sve kako bi im pomogli u „nevjerojatno teškim vremenima“.

Studenti će imati prilike obavljati administrativne i kreativne poslove diljem sveučilišta, piše BBC, uz fokus na poboljšanju studentskog iskustva te pomoći da se sveučilište oporavi od utjecaja pandemije.

„Prilika da se zaposle na pola radnog vremena na kampusima pomaže im da posao lakše prilagode studijskim obavezama“, kazala je Eacott. „Želimo studentima ponuditi ‛stvarne’ poslove koji čine razliku poboljšavajući im iskustvo studiranja, nudeći im dodatnu podršku tijekom studija te osiguravajući im da izvuku maksimum iz vremena provedenog u Essexu.“

Sa Sveučilišta u Essexu predviđaju da će potrošiti više od 3 milijuna funti kako bi održali nisku cijenu stanarine na kampusima te na dodatna sredstva potpore studentima.

izvor: bbc.com

Još vijesti