M. P. u Karijera

Kako smanjiti plastični otpad nakon glazbenih festivala? Ova 21-godišnjakinja ima genijalnu ideju!

Školski projekt se pretvorio u posao.

20. rujna 2023 14:08
Problem plastičnog otpada

Problem plastičnog otpada Foto: envirotent/Instagram

Plastični otpad je štetan za okoliš i zdravlje, a recikliranje takvog otpada je uvijek bolja opcija. Plastičnog otpada ima svugdje, pa tako i na festivalima iza kojih ostaje mnogo štete. U Ujedinjenom Kraljevstvu, za vrijeme festivala, nastaje mnogo otpada od potrganih i ostavljenih šatora.

To na kraju sve završi na odlagalištima otpada, a rješenje može biti u kartonskim šatorima. Tayla Evans je sa svojih 21 godina odlučila stati na kraj tome i odlučila proizvesti opremu za kampiranje koja je biorazgradiva i može se reciklirati jer je od kartona. Pokrenula je startup tvrtku i krenula u proizvodnju šatora od kartona.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EnviroTent ® (@envirotent)

 

Tako je ponudila ekološko rješenje za kampere, a samim time i smanjila zagađenje na festivalima. Sve je zapravo počelo kao školski projekt 2019. godine, kada je sa svojim timom pobijedila na natjecanju Young Enterprise, a nakon natjecanja je tu ideju planirala pretvoriti u posao.

Uz pomoć iskusnih mentora i dizajnera, izradila je sedmostraničnu strukturu da bi optimizirala prostor. Šatori još nisu na prodaju jer radi na razvijanju nekoliko modela i na njihovom testiranju, a sretna je zbog činjenice da je već pronašla proizvođača koji će raditi te šatore, stoji na green.hr.

Još vijesti