V.F. u Karijera

Imaš ideju za studentski startup, ali ne znaš od čega započeti? Prijavi se na Studentsku poduzetničku akademiju i stekni potrebne vještine

Sad je pravo vrijeme.

28. veljače 2024 14:48
Prilika za razvijanje poduzetničkih vještina

Prilika za razvijanje poduzetničkih vještina Foto: Rawpixel.com/Shutterstock

U tijeku su pripreme za Studentsku poduzetničku akademiju koju pokreće Studentski poduzetnički inkubator s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu kroz novi Greenpreneur program u suradnji s University Green Digital HUBom.

Studentska poduzetnička akademija će se tako održati od 8. ožujka do 24. svibnja 2024. godine. Ove će se godine u isto vrijeme provoditi i na Sveučilištima u Stuttgartu u Njemačkoj i Malagi u Španjolskoj te omogućiti studentskim startupima iskustvo rada u internacionalnom okruženju uz podršku domaćih i stranih mentora.

Registracije za program su otvorene, a pozivaju se svi zainteresirani da se prijave do 1. ožujka kako bi osigurali svoje mjesto.

Studentska poduzetnička akademija je otvorena za sve zainteresirane koji žele razviti svoje poduzetničke vještine, imaju poduzetničku ideju ili tek razmišljaju o pokretanju vlastitog poslovnog pothvata.

Što ćeš naučiti?

Program se sastoji od niza radionica i mentorskih sesija koje će obuhvatiti širok spektar tema, uključujući: ideaciju i validaciju poslovnih rješenja, istraživanje tržišta, financijsko planiranje, teme vezane uz održivost, inovacije i suradnju, i mnoge druge. Jedinstvenost ovog programa leži i u njegovom hibridnom pristupu, koji omogućuje sudjelovanje studenata s tri različita sveučilišta.

Dio predavanja bit će održan uživo, dok će druga polovica biti dostupna putem online platformi, što osigurava pristupačnost i interaktivnost za sve sudionike.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Centar za karijere (@ffst_centar_za_karijere)

 

Najbolji startup timovi iz Hrvatske, Njemačke i Španjolske imati će mogućnost i predstavljanja svojih inovativnih rješenja na zajedničkom pitch natjecanju ispred odabranih investitora i akceleratora.

Program je ove godine zeleno orijentiran, te će se prioritet dati zelenim, održivim i digitalnim rješenjima. Projekt „University Green Digital HUB“ traje 24 mjeseca, a sufinanciran je sredstvima iz programa Erasmus+, Ključna aktivnost 2: Partnerstva za suradnju (za područje visokog obrazovanja).

Još vijesti