M. P. u Karijera

Tražite studentski posao, ali nemate životopis? Pratite ove savjete i uspješno se predstavite poslodavcu

Ponekad je CV ključan faktor.

2. veljače 2024 16:22
Životopis

Životopis Foto: Canva

Ukoliko imate u planu prijaviti se za određeni studentski posao, vjerojatno će vam trebati sastavljen životopis. To je prvi korak u procesu vašeg predstavljanja možda budućem poslodavcu, a često i ključan faktor o odluci tko prolazi prvi krug selekcije.

Poželjno je napraviti svoju formu životopisa ili iskoristiti gotove predloške koje možete naći na stranicama koje služe za izradu životopisa. Važno je da životopis bude pregledan i uredan. Stoga, trebate pripaziti na pravopis i gramatiku, a poželjno je da bude na maksimalno do dvije stranice.

Životopis se uvijek šalje u PDF obliku, a dobro je imati odjeljke: o meni, osobni podaci, obrazovanje, radno iskustvo, vještine, nagrade i priznanja. Za početak se predstavite u nekoliko rečenica, navedite kontaktne podatke i dodajte link na vaš Linkedin profil. Kod obrazovanja je važno da navedete sve obrnuto kronološki, piše na starter.estudent.hr.

Dodajte svoje radno iskustvo (obrnuto kronološki), navedite poziciju i ukratko opišite što ste točno radili. Nemojte zaboraviti navesti svoje vještine, a najvažnije su one koje su ključne za posao za koji se prijavljujete. U tu kategoriju se ubrajaju i digitalne vještine, a važno je da dodate i strane jezike koje poznajete.

Nemojte zaobići nagrade, priznanja, hobije i volontiranje. Najvažnije od svega jest da budete iskreni i da ne dodajete lažne informacije.

Još vijesti