S.D. u Laganini

Ideje za izlazak − što sve nudi Advent u glavnom gradu ovog vikenda?

Od koncerata, glazbe pa sve do ukrašavanja božićnih jelki

16. prosinca 2022 13:54
Advent u Zagrebu

Advent u Zagrebu Foto: Anamaria Batur/MojFaks

Na platou Gradec, u sklopu događaja BAŠ NAŠ advent do 21. prosinca, vlastitim ukrasima možete okititi čak 30 borova postavljenih na prostoru atrija Klovićevih dvora. Ukrašene jelke organizatori će za Božić pokloniti obiteljima ugroženog socioekonomskog statusa te će im, kako tvrde s tim ove blagdane učiniti nezaBORavnim.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Muzej novog vala Zagreb (@muzejnovogvalazg)


Prvi advent ispred Zvečke

Svaki vikend, petkom od 16 do 22 i subotom od 11 do 22, od početka pa sve do kraja Adventa u Zagrebu, Muzej novog vala priprema posebnu manifestaciju u sklopu koje postavlja manji ugostiteljski, pokretni objekt.

Za sve ljubitelje novog vala, Vlaška ulica 67 adresa je na kojoj će zasigurno provesti jedan dio Adventa. Osim DJ-eva koji će puštati glazbu tog vremena, muzej svaki vikend ugosti i svirače žive, akustične glazbe koji će vas transportirati nazad u prošlost.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Muzej čokolade Zagreb (@chocolatemuseumzagreb)

Slatke uspomene u Muzeju čokolade Zagreb

Bez obzira koja generacija bili nekoliko stvari nam je svima zajedničko. Ljubav prema čokoladi i jedan poseban hobi koji nam je obilježio djetinjstvo, a to je prikupljanje raznih sličica. Tako će Muzej čokolade Zagreb, sve do 8. siječnja, uz uobičajenu postavu muzejske kolekcije prikazati i razne albume sa sličicama životinja, glumaca i raznih krajeva svijeta. Ako se sami želite nostalgično prisjetiti nekih davnih vremena, a uz to uživati i u raznim drugim mogućnostima koje nudi ova lokacija Muzej čokolade zasigurno vas neće razočarati.

Čarobni zvukovi ispunit će Agram

Agramerski orkestar, u subotu 17. 12. u 20 sati ukrasit će stari Zagreb (Agram) prekrasnim notama prošlosti. Novinarski dom popunit će zvukovi klasične i salonske glazbe u izvedbi vrhunskih glazbenika. Detaljni program i izvođače možete pronaći na službenim stranicama zagrebačkog adventa.

Veseli božićni tramvaj

Ako ovih blagdana aktivno ispunjavate ulogu obiteljske dežurne dadilje, svoje mlađe rođake ili braću i sestre možete odvesti na upoznavanje najpoznatijeg stanovnika Sjevernog pola. Veseli božićni tramvaj ZET-a, koji prometuje vikendom od 10 do 16 sati linijom Trg bana Josipa Jelačića – Ilica Republike Austrije – Jagićeva - Jukićeva – Vodnikova - Mihanovićeva – Zrinjevac – Praška, posebna je prilika za upoznavanje Djeda Božićnjaka i njegovog veselog društva.

Još vijesti