S.D. u Laganini

Ako vaš pas zalaje, možete platiti do 2000 dolara kazne: U ovom parku za pse osvanuo je znak koji je naljutio mnoge

Sretno vlasnicima Haskija!

16. svibnja 2023 12:56
Znakovi zabrane lajanja

Znakovi zabrane lajanja Foto: jurra8, Luthfi Syahwal/Shutterstock

U ovom parku za pse osvanuo je znak koji je naljutio mnoge vlasnike.

Znak koji je postavljen nasred parka za pse na križanju ulica Jean-Talon i Provencher Boulevard, u Montrealu, zapanjio je mnoge prolaznike i vlasnike pasa.

Naime, ukoliko imate iznimno glasnog i pričljivog krznenog prijatelja, on bi vas mogao koštati do 2000 dolara jer je na znaku istaknuta zabrana „lajanja, cviljenja i zavijanja“.

Prekršitelji bi mogli biti kažnjeni između 500 i 2000 dolara, prema ovom znaku i zakonskom aktu četvrti Saint-Leonard.

Općina Saint-Leonard potvrdila da iako je znak nov, zakonski akt nije.

Znak se odnosi na članak u pravilniku grada Montreala, o kontroli domaćih životinja, pomoću kojeg se želi potaknuti smanjenje neugodnih situacija i buke na tom području.

Vlasnici pasa, koji redovno vode svoje ljubimce u navedeni park, ovim potezom posebno su zgroženi.

„Moja prva reakcija je bila zbunjenost. Pomalo je ironično vidjeti da bismo trebali zabraniti našim psima da laju. To je njihov način međusobne komunikacije i postoje neki slučajevi u kojima će sigurno lajati“, rekla je Tammy Pieters za CTV News.

Neki korisnici Twitter platforme, također su komentirali ovo bizarnu situaciju. Jedan od njih je odlučio istaknuti ironičnost same situacije jer je park na području jako glasnog i prometnog područja.

„Ovo uopće nema smisla, ovaj par se nalazi na prometnom raskrižju punom prometne buke, okružen je trgovačkim centrom, ogromnim parkiralištima i visokim zvučno izoliranim stanovima. To područje nikad nije mirno i tiho. Ova zabrana nema smisla“, zaključio je.

Iako su mnogi vlasnici i građani zgroženi, čini se da će akt i dalje ostati na snazi, a jedino što možete je vlasnicima Haskija (i drugih vokalnih pasmina) poželjeti sreću, jer bi uskoro mogli ostati bez velike količine novaca.

Još vijesti