V.F. u Laganini

Barbie film ruši rekorde: Nakon premijernog vikenda zaradio više nego što je u njega uloženo

Jeste li ga pogledali?

24. srpnja 2023 15:21
Barbie ruši rekorde

Barbie ruši rekorde Foto: YouTube; Warner Bros. Pictures/Screenshot

Film Grete Gerwig o kultnoj Barbie je srušio svojeg rivala Oppenheimera i zaradio 337 milijuna dolara diljem svijeta.

Barbie je u SAD-u zaradila 155 milijuna dolara, što je najviše u 2023. godini. Ono što je još nevjerojatnije jest to da je proračun filma bio do 145 milijuna dolara tako da je film već zaradio više novca nego što je u njega uloženo, iako je tek započeo s prikazivanjem.

Film Oppenheimer u režiji Christophera Nolana donio je 174 milijuna dolara na globalnim blagajnama, što je još uvijek impresivno, piše LADbible.

„Ovo je nedvosmisleno sjajan vikend“, rekao je David A. Gross, koji vodi filmsku konzultantsku tvrtku Franchise Entertainment Research.

Dva filma koja se nadopunjuju

„Barbie i Oppenheimer se nadopunjuju na kino blagajnama, a ne uzimaju publiku jedno drugome“, dodao je.

Kako je Barbenheimer postao senzacija popularne kulture, ljudi su „htjeli biti dio toga“, rekao je Michael O'Leary, predsjednik i izvršni direktor Nacionalne udruge vlasnika kazališta, trgovačke organizacije u industriji.

„Studiji su publici dali dvije jedinstveno različite, pametne i originalne priče koje su bile namijenjene velikom platnu“, dodao je.

Paul Dergarabedian, viši medijski analitičar u Comscoreu, rekao je da je ovaj premijerni vikend bio „bez presedana“ s filmovima koji su profitirali od svog rivalstva. Glavni analitičar Boxoffice Pro Shawn Robbins rekao je da filmovi o Marvelu ili Ratovima zvijezda obično donose toliki novac, a to studijima znači da ne moraju uvijek igrati na sigurno.

„Kada imate dva dugoočekivana filma, oni su kontraprogramirani na mnogo načina, a ne kanibaliziraju jedan drugoga. Oni mogu uspjeti u isto vrijeme“, rekao je Robbins.

Izvor: LADbible.com

Nova StudiGO epizoda otkriva je li studiranje izvan Hrvatske toliko lagano kako svi tvrde →

 

Još vijesti