P.S. u Laganini

Ako pripremaš kućni doček za prijatelje, isprobaj ove recepte: 5 jednostavnih jela idealnih za privatnu zabavu

Priprema je laka i jednostavna, a vjerujemo da će se jela i gostima svidjeti.

27. prosinca 2023 15:04
Jednostavni recepti za doček

Jednostavni recepti za doček Foto: butt.erhand/marijamazalin/TikTok/Screenshot

Jedni će doček Nove godine slaviti na gradskim trgovima, drugi u noćnim klubovima, treći će doček prespavati. No, ima i onih koji će organizirati mali „party“, odnosno doček kod kuće.

Vjerujemo da, s obzirom na manjak prostornog kapaciteta, neće biti puno ljudi na privatnim zabavama povodom dočeka Nove godine, ali osim druženja, zasigurno razmišljate i o zakuski kojom ćete poslužiti svoje goste.

Upravo zbog toga, sastavili smo popis jednostavnih, a ukusnih recepata koji su idealni za kućni doček. Radi se o manjim zakuskama, odnosno „snackovima“, koje nitko ne odbija, a izrazito su jednostavne za napraviti.

Što znači da ne moraš biti izvrstan u kuhinji jer ove recepte mogu pripremiti svi. Jedino što ti preostaje jest odlučiti što ćeš napraviti, a na izbor imaš pet jednostavnih recepata.

Pletenica od lisnatog tijesta

@marijamazalin Lisnata sir-šunka pletenica 😍 Puff pastry braid with ham & cheese 👌 #recept #recepti #jednostavnirecepti #lakirecepti #brzirecepti #lisnato #dorucak #vecera #recipe #recipes #easyrecipe #puffpastry #cheese #yummy #delicious #breakfast #dinner ♬ original sound - Marija Mazalin

Iako je u ovom receptu pletenica punjena sa sirom i šunkom, onda se može puniti bilo čime. To čak ne mora biti ni slani nadjev, već može biti i neki slatki, poput čokolade, pudinga ili neke kreme. U svakom slučaju, postupak je identičan, samo se mijenja nadjev!

Košarice s punjenjem

@marijamazalin Opet slažem rime, sasvim slučajno 🙈 English recipe is on my Instagram❗️#recept #jednostavnirecepti #recepti #dorucak #vecera #lakirecepti #brzirecepti #recipe #recipes #easyrecipe #easyrecipes #breakfast #dinner #lunch #toast #muffins #sandwich #tost #kosarice #sir #sunka ♬ original sound - Marija Mazalin

Kao i kod prethodnog primjera, ovdje su košarice punjene, također, šunkom i sirom, ali vi punjenje možete promijeniti. To može biti samo sir, ili čak svježi sir, u kombinaciji s nekim drugim sastojcima, ali neovisno o nadjevu – uvijek ispadne dobro.

Kruh sa češnjakom i sirom

@butt.erhand Bringing back my roasted garlic bread recipe but making it better! Have you tried roasted shallot & garlic bread? 📍 recipe on my youtube or insta @butt.erhand #roastedshallot #roastedgarlic #garlicbread #roastedgarlicbread #bread #cheese #cheesybread ♬ Moonglow (Take 1) - Benny Goodman Quartet

Jedna od najjednostavnijih, a možda najukusnijih stvari je poznati „garlic bread“, odnosno kruh sa češnjakom, a u ovom slučaju dodan je i sir. Ovo slano jelo, odnosno zakuska, zaista je jednostavno za napraviti, a istovremeno je fino, tako da vjerujemo da će se svidjeti i tvojim gostima.

Slani štapići sa sirom

@marijamazalin Slani štapići sa sirom! Jednostavan, brzi i prefini snack 😍 #stapici #recept #recepti #sir #jednostavni #brzi ♬ original sound - Marija Mazalin

Još jedan jednostavan recept su ovi slani štapići sa sirom koji mogu poslužiti ili umjesto grickalica ili kao dodatak uz neku platu, bila ona mesna ili ne. S ovim slanim štapićima ne možete pogriješiti jer su izrazio jednostavni i fini, a kao što smo već spomenuli, iskoristivi su na više načina.

Pizza rolice

@stanisavljevic11 Pizza rolnice🍕 #pizza #pizzarolls #recepti #fyp #tiktok #foryou #viral ♬ Tropical BGM with a refreshing and gentle tone(867546) - musicabeats

Posljednje su svima dobro poznate pizza rolice i one su dokaz kako vjerojatno nešto jednostavnije za goste ne možeš napraviti. Priprema je gotova u svega 10 do 15 minuta, što je idealno i za one nenadane goste.

Još vijesti