M. P. u Laganini

Ulovila vas je inspiracija za kuhanje, ali pakiranje mesa je napuhnuto? Stručnjaci savjetuju što učiniti

Meso je podložno kvarenju.

8. rujna 2023 09:36
Pakiranje mesa

Pakiranje mesa Foto: Canva

Što ćemo danas jesti? Pitanje koje svaki prosječni student barem jednom u danu postavi u svojoj glavi ili cimeru/cimerici u situacijama kada menze dođu „preko glave“. Studentski restorani imaju cijene prilagođene studentima jer kuhanje u ovo doba inflacije nije najbolja opcija.

Takvoj situaciji su doskočili razni korisnici društvenih mreža koji spremaju jednostavna jela koja su cjenovno prihvatljiva za studentski budžet. No, bez obzira na sve recepte ovoga svijeta, vjerujemo da i dalje zovete mamu u situacijama kada vas ulovi inspiracija za kuhanje.

Prije svega je najvažnije odabir namirnica, a u situacijama kada vam se jede nešto „konkretno“ od mesa, dolazi do nedoumica pri izboru odgovarajuće vrste. U takvim situacijama, najjednostavnije je uzeti već narezano pakiranje mesa. No, često se dogodi da je to pakiranje napuhnuto, a što napraviti u toj situaciji?

Hrana poput mesa je podložna kvarenju, a napuhnutost je rezultat djelovanja mikroba. Ako se meso nije napuhalo zbog krvarenja, može biti sigurno za jelo. Stručnjaci preporučuju da pogledate ostala pakiranja i pokušate potražiti ostale znakove kvarenja kao što je čudna boja ili tekstura. Ako primijetite ove znakove ili neugodan miris, radije bacite meso, prenosi yahoo.com.

Još vijesti