M. P. u Akademska četvrt

Studentski život nikad skuplji! Ove aplikacije će ti pomoći da pametno upravljaš financijama

Može biti izazovno.

22. prosinca 2023 13:02
Štednja novca

Štednja novca Foto: Canva

Studentski budžet je poprilično tanak, a uz takav budžet je jako važno savladati prvi korak – pametno upravljati novcem. U teoriji možda zvuči jednostavnije, nego što li je to u praksi, jer uvijek nam nešto treba.

Trend rasta cijena u Hrvatskoj sigurno nije pomogao, jer sada je svima teže nešto novaca „ostaviti sa strane“, a još je teže kada si student. Novac je teško kontrolirati i uvijek nekako „ode u vjetar“, a najteže je kad moraš nazvati mamu i priznati joj da si potrošio/la cijeli mjesečni budžet a tek je 10. u mjesecu.

Vjerujemo da upravljanje financijama može biti izazovno, ali nije nemoguće. Dolaskom pametnih telefona i aplikacija, svakodnevne aktivnosti su postale jednostavnije, pa tako i upravljanje financijama. Na tržištu postoje razne aplikacije koje mogu pomoći rasporediti troškove i možda će vam baš one pomoći da stvorite neki balans mjesečnih troškova. Pronašli smo dvije aplikacije koje mogu biti korisne, možda je ovo idealno rješenje za vaš novčanik – to morate provjeriti sami.

Splitwise

Ova aplikacija može olakšati cimerski život i troškove, osigurat će vam precizne iznose i pokazat će koliko točno, kome i tko duguje.

Spending Tracker – Budget

Aplikacija funkcionira tako da vam pomaže pratiti dnevne, tjedne i mjesečne troškove, a račune možete podijeliti po kategorijama. Također, na kraju mjeseca vam daje analizu mjesečnih prihoda i troškova.

 

Još vijesti