P.S. u Laganini

Elon Musk komentirao podatak o najčešće deinstaliranoj aplikaciji u 2023. – ne radi se o njegovoj društvenoj mreži

Objavljeno je izvješće TRG Datacenters o popularnosti društvenih mreža.

20. veljače 2024 15:15
Mobilne aplikacije

Mobilne aplikacije Foto: Canva

Društvene mreže i društvene aplikacije u današnjim vremenima najpopularniji su alati koji pružaju sadržaj za zabavu, komunikaciju, edukaciju, razbibrigu, posao i mnoge druge stvari.

vezano Korisnici će imati pristup novim značajkama Laganini Aplikacija za dopisivanje uvodi pretplatu: Pripremili brojne pogodnosti za korisnike

Novo doba u kojem se trenutno nalazimo sav fokus prebacuje upravo na društvene mreže, ali bez obzira na to, nekima popularnost ipak pada, iako ih i dalje koristi veliki broj ljudi. Tako je izašao podatak o aplikaciji koju su ljudi najčešće deinstalirali u 2023. godini, a radi se o društvenoj mreži koja je već godinama među najpopularnijima, što predstavlja dodatni šok zbog činjenice da su je korisnici najčešće željeli izbrisati i deinstalirati.

Instagram na udaru deinstalacija

Naime, kako piše Medium, prema izvješću TRG Datacenters, svjetski poznate tehnološke tvrtke, korisnici su u prethodnoj godini najčešće brisali ili deinstalirali Instagram. Ne samo to nego ovo izvješće otkriva da je više od milijun Google korisnika u prethodnoj godini „googlao“ upravo tu informaciju, kako izbrisati njihov Instagram profil.

vezano Aplikacija će omogućiti zabavnije razgledavanje Akademska četvrt Studenti kreirali novu aplikaciju za turiste: Korisnici će postati dio zvučne proširene stvarnosti

Iako je podatak šokantan, s obzirom na popularnost ove društvene mreže, očito je kako je ljudima sadržaj na njoj postao nezanimljiv, s obzirom na veliku količinu prikrivenog oglašavanja u Instagram objavama.

Odmah nakon Instagrama nalazi se Snapchat, druga aplikacija koja se najčešće deinstalirala. Ovu je situaciju komentirao i Elon Musk, vlasnik bivšeg Twittera, odnosno današnje društvene mreže X, koji je ovu informaciju podijelio na vlastitoj aplikaciji i u opisu je napisao: „Zanimljivo“.

I njemu je zanimljiv ovaj podatak, prvenstveno zbog toga što je u 2023. godini njegova nekadašnja aplikacija Twitter promijenila ime u X, pa su mnogi korisnici zbog toga negodovali, a samim time se i predviđala propast društvene mreže X zbog snažne promjene identiteta bivšeg Twittera. No, situacija se ipak preokrenula, odnosno predviđanja se nisu ispunila, tako da je Instagram trenutno najčešće deinstalirana aplikacija!

vezano Mobilne aplikacija za financijske usluge Vijesti Ako imate ove aplikacije, odmah ih deinstalirajte: Otkriveno je da čak 17 njih ima zlonamjeran softver

Još vijesti