P.S. u Laganini

Naručili ste vruću čokoladu, ali vam je ne žele napraviti? Evo najjednostavnijeg recepta za ovaj zimski napitak

Prošlogodišnja Masterchef natjecateljica podijelila je svoj jednostavan recept za vruću čokoladu.

22. prosinca 2023 13:09
Recept za domaću vruću čokoladu

Recept za domaću vruću čokoladu Foto: maja_jalsovec/TikTok/Screenshot

Vruća čokolada vjerojatno je svima najdraži zimski topli napitak, ali je često rijetko dostupan u kafićima. Naime, opće je poznato da je konobarima, od svih napitaka, najteže napraviti vruću čokoladu, pogotovo ako u tom trenutku imaju puno gostiju i narudžbi.

Zato rijetko koji konobar zaista voli raditi ovaj topli napitak, ali to više ne mora biti problem, s obzirom na ovaj jednostavni recept za domaću vruću čokoladu. Maja Jalšovec, prošlogodišnja Masterchef natjecateljica, otkrila je svima svoj recept za vruću čokoladu za kojeg tvrdi da je zaista jednostavan.

@maja_jalsovec Vruća čokolada - još jedan repost za blagdane Sastojci 200 ml slatkog vrhnja 100 ml mlijeka vanili ekstrakt ili prazna mahuna vanilije malo cimeta 100 g tamne čokolade (iznad 60 % kakaa) 3 žličice kakaa 2 žličice gustina 3 žlice smedjeg šećera #čokolada #vrućačokolada #recept #blagdanskirecepti #slatko ♬ original sound - Maja Jalšovec

Prema njezinim uputama iz videa, zaista možemo reći da nije kompliciran, čak i za one koji nisu vješti u kuhinji. Za pripremu tople čokolade za početak treba vam 200 mililitara slatkog vrhnja i 100 mililitara mlijeka koje zajedno zagrijete na vatri. Zatim postupno dodate praznu mahunu vanilije, žličicu cimeta i rum, a to sve onda miješate dok ne zavri.

Šlag po želji na kraju

Nakon toga, kako Maja objašnjava, tu tekućinu ostavite da odstoji otprilike deset minuta. Idući korak je tu tekućinu preliti preko 100 grama tamne čokolade, tri žličice kakaa i tri žličice gustina i dodajte tri žlice smeđeg šećera te mrvicu soli. To sve zajedno dobro pomiješate, prelijete u čašu uz dodatak šlaga na vrhu po želji i imate najukusniji zimski napitak!

Još vijesti