V.F. u Laganini

Što se najviše streamalo u 2023.? Spotify objavio ovogodišnje najslušanije pjesme, albume i podcaste

Pogledaj što se sve našlo na popisu.

1. prosinca 2023 13:19
Što se slušalo u 2023.?

Što se slušalo u 2023.? Foto: Canva

Godina se bliži kraju, a Spotify je tim povodom objavio najpopularnije pjesme, glazbenike, albume i podcaste koji su se slušali tijekom godine. Pomalo i očekivano, najslušanija pjevačice ove godine je Taylor Swift, a upravo su njezine pjesme imale najviše streamova. U nastavku saznaj i koji su se albumi i podcasti najviše slušali.

Ali krenimo ispočetka, evo koji su pjevači bili popularni u 2023. godini.

Najbolji svjetski umjetnici 2023. godine

Ovogodišnja vrhunska umjetnica prema platformi Spotify je pjevačica Taylor Swift, s više od 26,1 milijardi globalnih streamova od 1. siječnja, kažu iz Spotifyja.

Drugo mjesto zauzela je reggaeton superzvijezda Bad Bunny, koji je također imao zapaženu godinu s novim albumom, „nadie sabe lo que va a pasar mañana“. Top pet zaokružuju The Weeknd, Drake i Peso Pluma.

Najpopularnije svjetske pjesme 2023. godine

Najbolja pjesma godine je „Flowers“ pjevačice Miley Cyrus. Ova je pjesma imala nevjerojatan zamah od dana svog debija do ljetnih mjeseci i sada broji više od 1,6 milijardi streamova diljem svijeta. Na drugom i trećem mjestu su „Kill Bill“ pjevačice SZA i „As It Was“ Harryja Stylesa. Četvrto i peto su zauzeli Jung Kooka sa „Seven (feat. Latto)“, te Eslabona Armada i Pesa Plume s pjesmom „Ella Baila Sola“.

Najbolji svjetski albumi 2023. godine

Slušatelji su gledali u prošlost pri odabiru albuma koje će puštati, budući da je nekoliko ovogodišnjih top pet albuma izdano prije 2023. Najslušaniji album godine drugu godinu zaredom bio je „Un Verano Sin Ti“ Bad Bunnyja , s više od 4,5 milijardi streamova diljem svijeta, a slijedi ga album „Midnights“ Taylor Swift. SZA zauzima treće mjesto s albumom „SOS“. Na četvrtom i petom mjestu su „Starboy“ The Weeknda i „MAÑANA SERÁ BONITO“ KAROL G.

Najbolji globalni podcasti 2023. godine

Spotify je najčešće korištena audio podcast platforma na mnogim ključnim tržištima diljem svijeta, a također je i izdavač podcasta broj jedan u SAD-u, prema najnovijim podacima Edison Researcha. I četvrti put zaredom, „The Joe Rogan Experience“ preuzima čast najboljeg podcasta godine na globalnoj razini. Na drugom mjestu već drugu godinu je „Call Her Daddy“, a na trećem „Huberman Lab“. Četvrto mjesto i peto mjesto zauzimaju podcasti „anything goes with emma chamberlain“ i „On Purpose with Jay Shetty“.

Još vijesti