P.S. u Laganini

Studentica pokazala koliko dnevno potroši u Dubrovniku: Jedna stvar je posebno skupa i šokirala je mnoge

Jedan artikl se cjenovno posebno istaknuo među ostalima.

20. listopada 2022 15:17
Dubrovnik

Dubrovnik Foto: nomadFra/Shutterstock

Dubrovnik, atraktivno turističko središte, nudi i cijene adekvatne svojim turističkima kapacitetima, ali i kupovnoj moći stranaca koji ovu destinaciju često biraju za odmor ili tek stajalište na svom proputovanju.

S obzirom da je i sveučilišni grad, i Dubrovnik je ove jeseni skuplji što se troška života tiče. Naime, kako je pokazala analiza domaćeg oglasnika Njuškalo, ove jeseni najam dubrovačkih stanova košta čak 16 posto više no lani, čime se smjestio na treće mjesto onih s najznačajnijim poskupljenjem: odmah iz Splita i Zadra u kojima se ove jeseni stanuje za 17 posto viši iznos najma.

Uz cijene kave na Stradunu i rijeke turista koje se svake sezone slijevaju s kruzera na ulice grada, nemoguće je ne zapitati se kako je studentima u Dubrovniku?

Kako se snalaze studenti u ovoj turističkoj meki?

Na ovo pitanje odgovorila je Marijana, dubrovačka studentica koja je snimila video u kojem pokazuje koliko potroši kao student na dnevnoj bazi.

Novac je potrošila na razne stvari, poput hrane, kave, cigareta i čokoladica, a sveukupan iznos uopće nije toliko strašan koliko smo očekivali.

Najjeftinija od svega bila je, naravno, hrana u menzi, čokoladica i puding od vanilije. Kako je pokazala u videu, za večeru je jela grah varivo s kobasicom, sok i kolač, a to sve koštalo ju je 7 kuna.

Osim večere u menzi, među najjeftinijima je bila i čokoladica koja košta 6 kuna, a puding od vanilije je platila otprilike 3 kune.

Cijena kave uopće nije pretjerana

Ono što nas je dosta šokiralo je cijena kave u Dubrovniku. Svi dobro znamo da je vjerojatno najskuplja na najpoznatijim lokacijama, poput Straduna, ali ona je svoju kavu, točnije Nescafe platila samo 11 kuna!

To je vjerojatno bilo na nekoj lokaciji koja nije toliko poznata, no to je jeftinije nego u Zagrebu. Pogotovo kada je u pitanju Nescafe, a ne obična kava.

@marijanatadicc donirajte svi 1 dolar za kavu na Stradunu #RecycleUp #student #fy #foryou #dubrovnik #croatia #university ♬ Summer day - TimTaj

Burek je platila 27 kuna?!

No, nije sve bilo jeftino, dapače. Među najskupljim artiklima na koje je potrošila svoj dnevni budžet pronašle su se cigarete koje ovu studenticu koštaju 31 kunu. No, s obzirom da je cijena cigareta jednaka u Dubrovniku, kao i u ostatku zemlje, nije šokirala gledatelje njenog videa.

Jedan artikl ipak je izazvao nevjericu među njenim pratiteljima na ovoj društvenoj mreži i to ni više, ni manje, nego burek koji je platila čak 27 kuna i to jedan običan trokut!

Nismo samo mi ostali šokirani ovom informacijom, nego i ostatak javnosti koji je u komentarima izrazio svoju nevjericu. "Excuse me, 27 kn????", "Ima bureka i do 15 kuna", "Pa dobro di nađeš burek od 27 kuna?", samo su neki od komentara na podatak o cijeni bureka u ovome gradu.

Javila se i jedna djevojka iz Splita koja je mislila da je 17 do 19 kuna puno za jedan burek u Splitu. Očito da se prevarila jer je ovaj iz Dubrovnika pravi rekorder po cijeni!

Dnevni trošak nije "preopasan"

Sveukupan dnevni trošak ove studentice, uključujući sve navedeno, iznosi 89 kuna. S obzirom na to da je išla i na kavu, u menzu, pojela ekstra skupi doručak, a počastila se i nekim slasticama, ovaj iznos zaista nije previsok.

Čini se da studiranje u Dubrovniku ipak nije toliko skupo, ali naravno, ako odabereš lokacije gdje su cijene prihvatljive i za koje turisti još uvijek ne znaju.

vezano Kupio je samo konzerve i nešto osnovno... Nakon predavanja Student se požalio na račun iz trgovine: 'Potrošio sam 1100 kuna, a evo što sam kupio...'

vezano Popis mjesečnih troškova ovog studenta mnoge je šokirao. Laganini Student medicine u videu objavio koliko svaki mjesec potroši na život: 'Odakle ti toliko novca?'

Još vijesti