M. P. u Laganini

Sretne vijesti za obožavatelje! Neobjavljena pjesma Beatlesa bi mogla ugledati svjetlo dana

Najavio je to Paul McCartney.

16. lipnja 2023 11:59
Najpopularnija i najutjecajnija grupa u povijesti popularne glazbe

Najpopularnija i najutjecajnija grupa u povijesti popularne glazbe Foto: Imma Gambardella/Shutterstock

Umjetna inteligencija je već ranije pokazala da se dobro snalazi u novim situacijama, mnogi smatraju da će takav razvoj ugroziti određena zanimanja, ali svejedno izaziva znatiželju i fasciniranost.

Njene mogućnosti okušali su i u glazbenoj industriji, pa je tako snimljena neobjavljena pjesma Beatlesa i ponovno stvoren glas glas Johna Lennona. Najavio je to Paul McCartney u intervjuu emitiranom na BBC Radio 4.

„Odlučili smo napraviti posljednju snimku Beatlesa. Upravo smo završili i izaći će ove godine. Uspjeli smo uzeti Johnov glas i pročistiti ga pomoću umjetne inteligencije za miksanje snimke“, prenosi n1info.hr.

Ideja je došla nakon dokumentarne serije koju je 2021. godine režirao Peter Jackson. Beatlesi su i dalje popularni diljem svijeta, ova vijest razveselila je brojne obožavatelje koji s nestrpljenjem očekuju novu pjesmu, ali ime pjesme još i dalje nije poznato.

Pojedini pjevači smatraju da će se umjetnici morati boriti kako bi zaštitili svoj ljudski kapital od AI-a, ali naravno postoji dobra i loša strana.


 

Još vijesti