P.S. u Nakon predavanja

Besplatni festival na kojem možete razmjenjivati odjeću ili popraviti stari bicikl – prijave još uvijek traju

Uskoro započinje prvo održavanje „Festivala ponovne uporabe“

23. svibnja 2023 11:13
Ekofestival u kojem svatko pronalazi nešto za sebe

Ekofestival u kojem svatko pronalazi nešto za sebe Foto: Canva

Uskoro se održava potpuno novi i drugačiji festival povodom Svjetskog dana zaštite okoliša. Radi se o festivalu koji se fokusira na održivi razvoj i okoliš pod nazivom „Festival ponovne uporabe“, odnosno Reuse festival.

Zelena akcija organizira festival koji će se održavati od 5. lipnja, a trajat će sve do 8. lipnja u Zelenoj akciji, Centru mladih Ribnjak i Centru za kulturu i informacije Maksimir, kako piše Zelena akcija na svojim službenim web stranicama.

„Cilj festivala je osvijestiti građane i građanke o važnosti ponovne uporabe koja štiti okoliš i štedi novac“, napisali su iz Zelene akcije na svojim službenim web stranicama.

Kako pišu, na festivalu će se u tom periodu održavati zanimljive radionice unutar kojih ćete moći popraviti bicikl potpuno besplatno, popraviti manje komade namještaja i pojedinih elektroničkih aparata.

Razmijenite odjeću s drugima

Uz navedeno, bit će moguće i razmijeniti nošenju odjeću s drugima, učiti osnove šivanja odjeće u svrhu veće održivosti i recikliranja starih komada koji često završe u smeću.

Spominju i pojam kružne ekonomije, na kojoj je glavni naglasak ovog festivala, kako bi se količina otpada smanjila. Iz Zelene akcije napominju kako su sve aktivnosti Festivala potpuno besplatne, iako se za određene aktivnosti potrebno prijaviti.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zelena akcija/FoE Croatia (@zelenaakcija)


„S obzirom na očekivani velik interes i ograničen broj mjesta, za određene aktivnosti potreban je prijava do 29. svibnja“, napisali su.

Zainteresirani se mogu prijaviti sve do 29. svibnja na e-mail adresu marko@zelena-akcija.hr uz obavezno navođenje aktivnosti, odnosno radionice na koju se prijavljuju. Više o radionicama, danima održavanja i njihovom programu možete pogledati OVDJE.
 

Još vijesti