M. P. u Laganini

Swap Party: Prilika da se „riješite“ odjeće koju više ne nosite i da djelujete u skladu s prirodom

Tekstilna industrija i tekstilni otpad su jedni od najvećih zagađivača okoliša.

20. rujna 2023 11:56
Provjeri datume i lokaciju

Provjeri datume i lokaciju Foto: Canva

Održivi razvoj je pojam koji se posljednjih nekoliko godina sve češće spominje, a ljudi postaju svjesniji utjecaja ljudskih aktivnosti na okoliš. Tom trendu se priključila i udruga „Zelena akcija“ koja, nakon ljetne stanke, počinje s novim razmjenama odjeće i obuće.

Već je dobro poznato da su tekstilna industrija i tekstilni otpad jedni od najvećih zagađivača okoliša, a svake godine se proizvede čak milijune tona odjeće. Ono što je negativno u cijeloj priči, jest da se ta odjeća kratko nosi, a nakon toga završi u otpadu. Tome je doskočila spomenuta udruga koja organizira „Swap Party“.

Na događaju možete sudjelovati tako da donesete stvari koje želite razmijeniti i usput pronađete nešto za sebe. Recikliranje je odličan način da se stara odjeća iskoristi na novi način, a to su počeli prakticirati i mnogi brendovi u svojoj proizvodnji. Razmjenom odjeće ulazite u krug održivosti, a samim time i čuvate okoliš.

„Swap Party“ će se održati 27. rujna, na adresi Frankopanska 1, od 17 do 19 sati. Odjeću je potrebno donijeti u dobrom, čistom i neiznošenom stanju, a za svaki komad odjeće ćete dobiti token. Tako možete zamijeniti token s nekim odjevnim predmetom ili će se odjeća nakon razmjene donirati u humanitarne svrhe, stoji na green.hr.

Još vijesti