Moj Faks u Akademska četvrt

Uspjeh sveučilišta na obali – po prvi puta uvršteno na uglednoj ljestvici!

Kod njih je održivost utkana u sve aspekte obrazovanja.

6. lipnja 2023 10:55
Rang ljestvica

Rang ljestvica Foto: William Potter/Shutterstock

Sveučilište u Dubrovniku je po prvi puta uvršteno na novoobjavljenoj ljestvici Times Higher Education Impact. To je jedina svjetska rang ljestvica koja procjenjuje djelovanje sveučilišta u skladu s ciljevima održivog razvoja (SDGs) Ujedinjenih Naroda.

U rangiranju je sudjelovalo čak 1591 institucija iz svih dijelova svijeta, a temelji se na podacima prikupljenim od sveučilišta u 17 kategorija koje korespondiraju ciljevima održivog razvoja UN-a. Sveučilište Dubrovniku je rangirano u 15 od 17 ciljeva održivog razvoja.

Najbolji rezultat je ostvaren u cilju 8 (Dostojanstven rad i ekonomski rast) gdje se našao na mjestu 301-400 od 960 institucija rangiranih prema ovom cilju. Odlično je rangirano i u cilju 14 (Očuvanje vodenog svijeta) gdje je zauzeo 201-300 mjesto od 504 rangirane institucije.

UNIDU je ocijenjen iznad medijana prema relevantnosti svojih istraživanja za ostvarenje UN ciljeva održivog razvoja. Održivost je tema koja je utkana u sve strateške dokumente Sveučilišta u Dubrovniku, a veliki broj njihov znanstvenih i stručnih projekata bavi se upravo tom temom.

 

Još vijesti